Röviden

A szlovákok és a csehek is többet keresnek

Az októberre számított átlagkeresetek alapján Csehországban és Szlovákiában is magasabbak a bérek, mint Magyarországon. A Workania állásportál által működtetett www.merces.hu fizetési felmérés kutatói szerint Csehország 244 650 forintnak megfelelő összeget, Szlovákia 232 960 forintnak megfelelő eurót keresnek, míg itthon a bruttó átlagfizetés 218 900 forint. Ráadásul az egyes pozíciószintek szerinti összehasonlításban is majdnem minden kategória esetén ugyanez a három ország közötti sorrend. (Munkatársunktól)

 

Csökkent az Electrolux profitja

Mérséklődött a svéd Electrolux profi tja a harmadik negyedévben az alapanyagok drágulása és a marketingkiadások növekedése miatt. A világ második legnagyobb háztartásigép-gyártójának szerdai közlése szerint az adózott eredmény 1,38 milliárd svéd koronát tett ki, szemben az egy évvel korábbi 1,63 milliárd koronával. Az üzemi eredmény 1,98 milliárd koronára esett 2,29 milliárdról. A szeptemberrel zárult három hónapban a bevétel 26,33 milliárd svéd korona volt, ami tavaly a harmadik negyedévben 27,62 milliárdot tett ki. A társaság szerdai közlése szerint az észak-amerikai piacon csökkent a kereslet, míg a többi piacon változatlanul élénkült a forgalom. (MTI)

Lélektani szint alatt a német munkanélküliség

A munkanélküliek száma októberben 3 millió alá süllyedt Németországban – jelentette be Ursula von der Leyen munkaügyi miniszter. A szezonális hatásoktól megtisztított munkanélküliségi ráta a szeptemberi 7,5-ről 7,4 százalékra csökkent. A munkaügyi miniszter elmondta: az októberi adat az 1991 óta tapasztalt legalacsonyabb érték, amit „nagy sikerként” könyvelt el. (MTI)

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.