Röviden

Trichet sürgeti a deficit mérséklését

Az Európai Központi Bank elnöke, Jean-Claude Trichet vasárnap lapnyilatkozatban is erősen sürgette, hogy az EU-tagországok „tökéletesen tartsák be a stabilitási és növekedési paktum betűjét és szellemét”, és támogatva, de kevesellve az Európai Bizottság szigorító javaslatait, úgy vélte, „gyorsított eljárásban szinte automatikus szankciókkal” kellene büntetni a szabályokat megszegő országokat. Az EU 1997-ben kötött, azóta többször módosított stabilitási és növekedési paktuma írja elő, hogy az államháztartás hiánya egy-egy évben nem haladhatja meg a hazai össztermék (GDP) három százalékát, a bruttó közadósság pedig a 60 százalékát, és rögzíti a szabályszegők elleni túlzottdeficit-eljárás menetét. (MTI)

Begyorsul a német gazdaság

A német kormány rövidesen körülbelül 3,5 százalékra emeli a gazdaság ez évi bővülésére szóló hivatalos előrejelzését – így értesült a német Focus magazin. A hetilap hét végén megjelent száma emlékeztet, hogy a kormány utoljára áprilisban adott ki hivatalos előrejelzést, akkor 1,4 százalékos GDP-növekedést jósolt erre az évre. (MTI)

A legeredményesebb magyar vállalat a Rába

A győri székhelyű, több mint 2000 munkavállalót foglalkoztató Rába Járműipari Holding Nyrt. lett „Az év legeredményesebb magyar vállalata”, az elismerést a Figyelő című gazdasági hetilap által felkért szakmai zsűri a cég 2009-es teljesítménye alapján ítélte oda. Különdíjjal jutalmazták a gazdasági válság legsikeresebb vállalatvezetőjét, amely címet Csányi Sándor, az OTP Bank Nyrt. elnök-vezérigazgatója nyerte el, az év pénzintézetének járó elismerést ugyanakkor az Aegon Magyarország Általános Biztosító Zrt. vitte el. (MTI)

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.