Röviden

A lyukak miatt mentik fel Bathó Ferencet

Ahogy arra számítani lehetett, Bathó Ferenc helyettes államtitkár felmentését kezdeményezte Matolcsy György. Naszvadi György államtitkár vezetésével folyik az új szellemiségű 2011-es költségvetés tervezése – áll a Nemzetgazdasági Minisztérium közleményében. Úgy fogalmaznak: „legalább 5,5 százalék lenne a 2010-es költségvetés GDP-arányos hiánya, ugyanis a Bajnai-kormány felügyelete alatt ... készült idei költségvetésen több lyuk is tátong”. A minisztérium szerint az nem a valós számokon alapul. Ezért a tárca „levonja a személyi következményeket”. (MTI)

 

Esett, majd emelkedett a kockázati felárunk

A kezdeti derűlátás után a befektetői hangulat jelentős fordulatát mutatva tegnap romlott a magyar államadósság törlesztéskockázati biztosítási tranzakcióinak árazása a londoni kereskedésen. Szerdán és csütörtökön a napközbeni forgalomban is – a költségvetési célok tartását megerősítő miniszterelnöki bejelentés kezdeti hatására – először még komoly mértékű javulást regisztráltak. Elemzők szerint az intézkedések ideiglenes jellege miatt azonban 2012-re már „komolyabb kérdőjelek” merülnek fel kiadási oldali lépések nélkül. A tegnap estére kialakult árazás azt jelenti, hogy a magyar szuverén törlesztési leállás kockázatára biztosítási tranzakciókat kínálók 268 ezer euró körüli éves díjat kérnek minden 10 millió euró magyar államadósság után a befektetőktől. (MTI)

Privatizálják a szerb távközlési vállalatot

A belgrádi kormány döntött a Telekom Srbija, a legnyereségesebb szerb állami cég 51 százalékának eladásáról. Húsz százalék a görög OTE vállalaté. A Deutsche Telekom, a Telekom Austria, a France Telecome, az egyiptomi Orascom és a China Mobile a lehetséges vevő. (MTI)

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.