Röviden

A Molnak nem tetszik az EB döntése

Fellebbezett a Mol az Európai Bizottság (EB) június 9-i döntése ellen, amely szerint a magyar kormány által a Mollal kötött 2005. évi megállapodás, a magyar bányászati törvény 2008. évi módosításával együtt, olyan pénzügyi előnyt jelentett a Mol számára, amely az uniós állami támogatási szabályok értelmében nem élvezhet mentességet. A BÉT honlapján szerdán közzétett közlemény szerint az EB ezért június 9-i határozatában mintegy 30,3 milliárd forint kamatokkal megnövelt összeg, általa jogellenesnek minősített támogatás visszakövetelésére utasította a magyar kormányt. (MTI)

 

A Rail Cargo bejelentette a leépítést

A Rail Cargo Hungaria (RCH) bejelentette, hogy a jelenlegi 3028 fős létszámot jövőre 460 alkalmazottal csökkentik. A vasutas-szakszervezetek elutasítják a létszámleépítést, és ahogy ígérték, sztrájkot helyeztek kilátásba. Az RCH szerint a tervezett létszámleépítés végrehajtásáról a törvényekben előírt konzultációkat október 21-én indítják, a területi konzultációk pedig novemberben kezdődnek. A leépítés a cég szerint a működőképesség fenntartásának egyik, de nélkülözhetetlen eleme. A közlemény hangsúlyozza: számítanak a szakszervezetekkel való megegyezésre. (MTI)

A GVH kötelezte a Biztosítás.hu-t

A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) megszüntette eljárását a Biztosítás.hu Alkusz Kft.-vel szemben, és arra kötelezte a társaságot, hogy a jövőben ne használja a „minden kötelező biztosító egy helyen, árgaranciával” szlogent, ha a honlapjáról nem érhető el minden biztosító minden ajánlata és kedvezménye. A GVH honlapján megjelent végzés az alkusz kötelezettségvállalásával született, éppen ezért jogsértést végül nem állapított meg a hatóság. (MTI)

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.