Röviden

Cáfolják a nagybankok a kivonulást

Sem a bankszövetségnek, sem az MNB-nek nincs tudomása arról, hogy a bankadó miatt bármely pénzintézet el kívánná hagyni a magyar piacot. A nagybankok tulajdonosai elkötelezettek Magyarország iránt, mondták a hitelintézetek illetékesei az után, hogy a Népszava azt írta, három szereplő is a kivonulását fontolgatja. Az MTI több hitelintézetet is idézett, így a Raiffeisen Bankot, a KBC-t, a CIB anyavállalatát, az Intesa Sanpaolót, akik rendre elkötelezettségüknek adtak hangot Magyarország kapcsán. Az már más kérdés, hogy az üzletpolitikákban lesznek módosulások a bankadó miatt –jegyezte meg Müller János, a bankszövetség vezető tanácsadója. (MTI)

Itthon a számlák felét késve fizetik

A számlák felét késve fizetik ki a vállalatok Magyarországon – ismertette a vállalati fizetési szokásokról készült felmérés eredményét Vanek Balázs, az Atradius Hitelbiztosító magyarországi fióktelepének vezetője. A belföldi ügyletek esetében a halasztott fizetések becsült aránya 54 százalék, az exportértékesítésnél 72 százalék, míg az európai átlag 64, illetve 67, a világátlag pedig 60, illetve 64 százalék. (MTI)

Csoportos elbocsátás a Rail Cargónál

Csoportos, 460 főt érintő létszámleépítést jelentett be a Rail Cargo Hungaria – adta tudtul a Vasúti Dolgozók Szabad Szakszervezte (VDSZSZ) keddi közleménye. A szakszervezet elfogadhatatlannak tartja a leépítést, és hangsúlyozza, egyetlen tagját sem érintheti az elbocsátás. Amennyiben rövidesen nem születik a VDSZSZ-tagokra nézve megnyugtató megállapodás, úgy a vállalatnak sztrájkra kell számítania – hangsúlyozza közleményében az érdekvédelmi szervezet. (MTI)

Újabb milliárdos terhek a Vértesi Erőműnél

Több mint hatmilliárd forintos kifizetést ítélt meg a Vértesi Erőmű Zrt. ellen a csődvédelem alatt álló társaság ügyében eljáró választottbíróság. A követelés a vállalat teljes ellehetetlenülését okozhatja – közölte az erőmű. A közlemény szerint tartalékaik nem fedezik a megítélt tartozás töredékét sem, a döntés így tovább súlyosbítja a cég pénzügyi helyzetét, s egyre kevesebb lehetőségük van arra, hogy kigazdálkodják a tartozást. (MTI)

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.