Röviden

Egyre kevésbé vonzó Budapest

Budapest a tavalyi 26-ról a 30. helyre esett vissza a külföldi cégek terjeszkedési tervei alapján készült, 36 európai várost tartalmazó listán, amelyet a Cushman and Wakefield nemzetközi ingatlantanácsadó állított össze. Prága megőrizte tavalyi 21. helyét, Varsó egyet visszalépett a 24. helyre, Pozsony a 32., Bukarest a 35. A legkedveltebb üzleti célpont London, Párizs, Frankfurt. (MTI)

Az év jegybankára lett Simor András

Az Euromoney című szaklap Emerging Markets elnevezésű kiadványa az idén a Magyar Nemzeti Bank elnökét választotta az év jegybankárának a felzárkózó euró pai régióban. Simor András a díjat Washingtonban vette át. Az újság évről évre közgazdászok, elemzők, bankárok véleményét összesítve dönt a világ legjobb jegybankelnökeiről. (MTI)

Az ötven feletti lengyelek harmada aktív

Lengyelországban az ötven év felettiek mind nagyobb hányada választja a korai nyugdíjazást, s mindössze 32 százaléka aktív a munkaerőpiacon. A Lewiatan munkaadói szövetség szerint ez nemcsak a nyugdíjkorhatár emeléséről folyó vitát hátráltatja, hanem súlyos gondokat okoz a nyugdíjkasszának is. Hozzájárul a munkaköltségek emelkedéséhez is, mivel kevesebben fizetnek társadalombiztosítási hozzájárulást. (MTI)

Egyezmény az EU és Dél-Korea között

Szabadkereskedelmi egyezményt írt alá az Európai Unió és Dél-Korea – ismertette a PricewaterhouseCoopers. Ennek értelmében öt év alatt lényegében megszüntetik a két gazdaság közötti valamennyi importvámot, s több, nem vámjellegű akadályt is eltávolítanak. (MTI)

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.