Röviden

IMF-hitel: nincs változás, nem kérjük

Magyarország nem vizsgálja új megállapodás lehetőségét a Nemzetközi Valutaalappal – közölte a Reuters hírügynökséggel a Nemzetgazdasági Minisztérium. A Magyar Nemzet ugyanis arról írt, hogy Matolcsy György és Simor András jegybankelnök egy úgynevezett elővigyázatossági hitelmegállapodás felől is tájékozódhat, amikor tárgyalást folytatnak az IMF képviselőivel Washingtonban. A minisztérium közölte: Magyarország nem kíván új megállapodást aláírni az IMF-fel, és ebben nincs változás. (MTI)

Listázták a kockázatos és a jó adósokat

Görögország változatlanul a világ második legkockázatosabb adós országa Venezuela után, de a legmagasabb kockázatú államadósok tízes globális listájára két további euróövezeti tagállam, Portugália és Írország is felkerült az elmúlt három hónapban – áll a CMA DataVision, vezető londoni piaci adatszolgáltató csoport negyedéves összesítésében. A világ legbiztonságosabb államadósa befektetői szempontból Norvégia, amelyet Finnország, Svédország és Dánia követ. (MTI)

Zubkov sokáig Orbánnál maradt

Viktor Zubkov Oroszország első miniszterelnök-helyettese tegnap a Parlamentben többórás megbeszélést folytatott Orbán Viktorral. A találkozót félórásra tervezték, majd a delegációs teremben folytatták volna a megbeszéléseket a magyar küldöttséggel, melyet Fellegi Tamás fejlesztési miniszter vezet. Ám tudósítónk tapasztalatai szerint Viktor Zubkov még lapzártánk előtt is a miniszterelnökkel tárgyalt. A látogatást megelőző hírek alapján a két ország között számos a nyitott gazdasági kérdés. Ilyen a Malév, a Szurgutnyeftyegaz kezében lévő Molrészvények, a 2015 utáni gázszállítások, az EMFESZ, illetve a Paksi Atomerőmű bővítése. A mostani tárgyalásokkal egy elkövetkező hivatalos kétoldalú gazdasági csúcstalálkozót készítenek elő. (M. I.)

Hugo Chávez elnök
Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.