Röviden

Csődvédelemhosszabbítás a Vértesnél

Tegnap az állami tulajdonban lévő Vértesi Erőmű hitelezői az első három hónap után hozzájárultak a csődvédelem újabb 90 napos meghosszabbításához. Ez esélyt adhat arra, hogy a szénerőmű, illetve a bánya tovább termeljen. Mint arról korábban beszámoltunk, sok függ attól, hogy a kormány a következő hetekben kap-e engedélyt az uniótól a magyar áramfogyasztók által az erőmű fenntartására fizetett szénfillér intézményének meghosszabbítására. A rossz helyzet kialakulásának egyik fő okaként újfent Kapolyi László nagyvállalkozó cégét, a System Consultingot nevezik meg. (M. I.)

 

Négyes metró: kifizetés felfüggesztve

A Kormányzati Ellenőrzési Hivatal fedte fel a 2007–2013-as időszakra vonatkozó közlekedési operatív program megvalósítása során felmerült, jórészt a közbeszerzési eljárások ellenőrzésével összefüggő hiányosságokat – erősítette meg a lapunkban megjelent információt Ton van Lierop, a regionális biztos szóvivője. A főként a négyes metró beruházását érintő szabálytalanságok miatt a bizottság a kifizetéseket felfüggesztette a múlt hónapban, s akkor újítja fel őket, ha a magyar hatóságok megfelelő intézkedéseket tesznek. (Brüsszeli tudósítónktól)

Hitel az MFB-nek és a Diákhitel Központnak

Kedvezményes, összesen 341 millió eurónyi hitelek nyújtását jelentette be az Európai Unió Beruházási Bankja (EIB) a Magyar Fejlesztési Bank Zrt. (MFB) és a Diákhitel Központ számára. Az EIB alelnöke, Anton Rop elmondta, az MFB-nek jóváhagyott, kétszer 100 millió eurós hitel révén a magyar kis- és közepes vállalatok további közép- és hosszú távú forrásokhoz juthatnak, a diákhitelprogram újabb – ezúttal 141 millió eurós – támogatásának köszönhetően pedig többen kapcsolódhatnak be a felsőoktatásba. (MTI)

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.