Röviden

Rekordot döntött az orosz kőolajexport

Oroszország kőolajtermelése szeptemberben napi 10,16 millió hordóra emelkedett, ez új rekord a Szovjetunió megszűnése (1991) óta. A termelés a karbantartások befejezése nyomán növekedett. A felhozatal tizenharmadik hónapja volt napi 10 millió hordó fölött. A földgázkitermelés szeptemberben 47,94 milliárd köbméter volt, 10 százalékkal több az augusztusinál, és 5 százalékkal több a tavaly szeptemberinél is. (MTI)

Bécsben már százegy megálló a metróhálózat

Új szakaszt adtak át a bécsi metró 2-es vonalán szombaton. Az 5,3 kilométeres hosszabbítással hat állomással bővült a bécsi metróhálózat. A teljes egészében a föld felett épített új szakasz négy év alatt készült el, 490 millió euróba került. Bécs metróhálózata 75 kilométer hosszú, öt metróvonalból és százegy megállóból áll. Az október 10-i bécsi önkormányzati és tartományi választás előtt elkészült új szakaszt úgy tervezték, hogy utasai elővárosi vasúti csatlakozást és P+R parkolót is igénybe tudjanak venni. (MTI)

Helyreigazítás

Valótlanok, illetve a valós tényeket hamis színben tüntetik fel azok a Népszabadságban megjelent állítások, amelyek szerint a 4-es metró megvalósítása során a „Metróber Kft. napi 16 órában nettó 25 ezer forintos óradíjjal dolgozott, ám a számvevőszék szerint az elvégzett feladat tartalma és színvonala ezt a kifizetést nem indokolta” – tudatta lapunkkal a cég ügyvezető igazgatója. A híradás szövegkörnyezete azt a hamis látszatot kelti, mely szerint a 4-es metró beruházás során 2010. április 30-ig szakértőkre és tanácsadókra kiFIzetett összegből a Metróber Kft. kiemelkedően részesült. Ezzel szemben a cég összesen 16 mérnökórát számolt el, melyért összesen nettó 400 000 forint díjban részesült. Tehát valótlan az az állítás, mely szerint folyamatosan naponta 16 órát dolgozott a cég.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.