Röviden

Átalakítják a közfoglalkoztatást

Szeptember végéig közel 110 milliárd forintot fordított a költségvetés a közcélú foglalkoztatás finanszírozására – közölte Czomba Sándor, a nemzetgazdasági tárca államtitkára. Az új kormány átalakítja a közfoglalkoztatást, első lépésként két program indul. Egy 41 millió forintos közmunkaprogram keretében a beregi térségben száz közmunkás kezd dolgozni többek között a gát magasításán. Másik 4500 közcélú foglalkoztatottat átcsoportosítanak a helyhatóságoktól az állami vagyont kezelő cégekhez, erdőgazdaságokhoz, vízügyi igazgatóságokhoz. (MTI)

 

Kölcsönös kölcsönzés az interneten

Egy orosz honlap lehetővé teszi az állampolgároknak, hogy egymásnak adjanak kölcsönt. A kölcsönzőket az vonzza majd, hogy akár évi 200 százalékos kamatra is számíthatnak, a kölcsönkérőket az, hogy hitelképességük ellenőrzése nélkül kaphatnak pénzt. A honlapot egy pénzbehajtó cég hozta létre, amely a törlesztések elmaradása esetén a kölcsönzött összeg 10-25 százalékáért behajtja a pénzt. (MTI)

Felülvizsgálják a PPP sportprojekteket

A műszaki hiányosságok, finanszírozási gondok és üzemeltetési kockázatok miatt valamennyi PPP típusú – a köz- és magánszféra együttműködésében megvalósult – sportberuházás felülvizsgálatát elvégzi a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium – jelentette be a tárca kiemelt állami szerződéseket és támogatásokat vizsgáló államtitkára Iváncsán. Országosan mintegy 100 PPP típusú beruházás valósult meg, abból 34 sportcélokat szolgál. Az utóbbiak felénél már elvégezték a felülvizsgálatot, kizárólag az önkormányzatok érdekében eljárva – mondta Hegmanné Nemes Sára. (MTI)

Romlottak a növekedés feltételei

A gazdaság növekedési feltételei rosszabbak a korábban feltételezettnél, ezért a GKI Gazdaságkutató 3 százalékról 2,5 százalékra csökkentette jövő évi növekedési prognózisát – jelentette be Vértes András, elnök. A GKI szerint a kormány lényegében teljesíti a jövő évi 3 százalék alatti hiánycélt, az államháztartási hiány javulásának fedezetét a GDP várhatóan 2,5 százalékos növekedése önmagában megteremti, de komoly adócsökkentés esetén a 3 százalék alatti deficitcél elérése jelentős kihívás. (MTI)

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.