Röviden

Öt százalék alá került a Richterben a BlackRock

A New York-i székhelyű BlackRock pénzügyi befektető 5,33 százalékos befolyása 4,99 százalékra csökkent a Richter Gedeon Nyrt.-ben – közölte a magyar gyógyszeripari cég szerdán a Budapesti Értéktőzsde honlapján. A Richterben a legnagyobb tulajdonos a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő 25,12 százalékkal, az Aberdeen Asset Managementnek 15,24 százalékos részesedése van, s a Bank of New Yorknak van 5 százaléknál nagyobb, 6,20 százalékos részesedése. (MTI)

Szélerőmű gigapark üzemel Bábolnán

Bábolnán 7,5 milliárd forintos beruházással 15 megawatt kapacitású szélerőműparkot helyezett üzembe a spanyol Renovalia Energy. A park évi 33 gigawattóra áramtermelése 14 ezer háztartás éves fogyasztásának felel meg, a számítások szerint 19 800 tonnával csökkenti a szén-dioxid-kibocsátást. A megújuló forrásokra alapozó spanyol termelő 26,3 megawattra bővítette hazai kapacitásait. (V. G. G.)

A magyar cégek fele kockázatos partner

A magyar cégek több mint fele továbbra is kimondottan vagy közepesen kockázatos üzleti partnernek számít a Coface szerint, ami tartósan magasabb a régiós átlagnál. Bár a kockázatos vállalatok aránya a tavalyhoz képest 50,33-ról 51,53 százalékra nőtt, már nem Magyarország vezeti a régiós rangsort, a listán Románia és Szlovákia is megelőzi. (MTI)

Termálvízkincset találtak Szentendrén

Hatvanfokos termálvizet találtak 1800 méter mélységben Szentendre északi részén. A fúrási munkálatok 89 millió forintba kerültek, amelyet a város és a termálkút helyének földtulajdonosa fele-fele arányban finanszírozott. (MTI)

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.