Röviden

Szerdától csökken az üzemanyagok ára

Piaci információink szerint szerdától 6 forinttal csökken a benzin és hárommal a gázolaj ára. Ennek megfelelően 340 forint körüli benzin- és 327 forint körüli gázolajtarifára számíthatunk, nagy szórással. Utoljára júniusban volt hasonló csökkenés – a mostani a nemzetközi benzinárak mérséklődésének és a forint erősödésének szerencsés egybeeséséből adódik. (M. I.)

Duplázás érdekében kutat a Djuice

Négyszázezer előfi zetővel rendelkezik a Djuice, a Telenor Magyarország 15–26 éves fiataloknak szóló mobilmárkája. Biró Balázs, a márka vezetője elmondta: hetvenezerrel növekedett az előfizetéses ügyfeleik száma, ami azzal együtt is jó eredménynek számít, hogy a korhatár megszabása miatt körülbelül ugyanennyi kártyás előfizető viszont kikerült a Djuice előfizetői körül. A cél az, hogy három év alatt megduplázzák az előfizetők számát. Ennek érdekében új programot indítanak, amely kedvezményekkel díjazza a fiatalok tanulását és sporttevékenységét. Bemutattak egy igen részletes korosztályi kutatást, amely szerint az egyetemisták 22 százaléka gondolja úgy, hogy nem a megfelelő iskolát választotta.(V. G. G.)

Tajvan képviseltetné magát az ICAO-ban

Tajvan nemzetközi támogatást kért, hogy legalább megfigyelői minőségben csatlakozhasson az ENSZ repüléssel foglalkozó szervezetéhez, az ICAO-hoz – közölte Timothy Yang, a sziget külügyminisztere. Tajvan azzal indokolja kérését, hogy a tajpeji repülésinformációs körzetben évente több mint egymillió repülőgép halad át, s a sziget repülőtereit 49 légitársaság használja. A népi Kínának sincs immár indoka akadályozni a sziget megfigyelői státuszát az ICAO-ban, hiszen a kapcsolatok javulása óta immár heti 370 közvetlen légi járat működik a kínai és a tajvani városok között. (O. L. Gy.)

Az osztrák vasút adós marad a béremeléssel

Csak az alacsony jövedelmű alkalmazottak részesülnek inflációkövető béremelésben az Osztrák Szövetségi Vasútnál a nehéz pénzügyi helyzet miatt, így 19 millió eurót spórolnak meg – jelentette be Christian Kern vezérigazgató. A veszteséges cég – az egykori MÁV Cargo anyavállalata – vezérének takarékossági célja volt, hogy a vezetők bére ne emelkedjen a szokásos éves bértárgyalásokon. (MTI)

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.