Röviden

Újabb tőkeinjekciót kap az államtól a Malév

Tőkejuttatásra tesz javaslatot a Malévnél a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. a légitársaság mai, folytatólagos közgyűlésén – értesült lapunk. A kormány a Malév örökölt pénzügyi helyzete miatt adott felhatalmazást a vagyonkezelőnek a pótlólagos finanszírozásra a társaság működőképességének biztosítása érdekében. Ezt a cég adósságai, kamatterhei, a kerozin árának emelkedése és a visszaesett utasforgalom is indokolja. (V. G. G.)

 

Kétszer két sávon Győr és Szombathely között

Legkésőbb 2015-re kétszer kétsávos autóút kötheti össze Győrt Szombathellyel – jelentette be a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. Megvalósításával a Győr-Moson-Sopron megye kelet–nyugati tengelyét alkotó 85-ös, valamint az észak–déli tengelyt alkotó 86-os főút forgalma lakott területen kívülre kerülne. (MTI)

Drágulnak a szlovák autópálya-matricák

Jövőre jelentősen drágulnak a személyautók számára a szlovák autópálya-matricák: jelenleg az éves matrica 36,5 euró, ezért jövőremár 50 eurót kell fizetni. Egyidejűleg drágulnak a heti és a havi matricák is, amelyek jelenleg 4,9, illetve 9,9 euróba kerülnek. Elképzelhető viszont, hogy bevezetik a napijegyet. (MTI)

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.