Audi: 900 millió euró Győrbe

Kilencszázmillió eurós (252 milliárd forintos) beruházással bővíti győri kapacitásait 2013-ig az Audi, és ezzel 1800munkahelyet hoz létre – jelentette be Orbán Viktor miniszterelnök és Rupert Stadler, az Audi AG igazgatótanácsának elnöke csütörtökön Budapesten.

A döntést tegnap délelőtt hozta meg az Audi felügyelőbizottsága. A beruházás nyomán 2013-tól évente 125 ezer gépkocsit gyártanak majd az Audi Hungaria Motor Kft.-ben. Stadler kiemelte, hogy a termelés bővítésével – a beszállítókat és szolgáltatókat is beleértve – több mint 15 ezer embernek ad munkát. Arra a kérdésre, akadályozza-e az új beruházást, hogy természetvédelmi övezetben van, a kormányfő azt mondta: „a nemzetközi sztenderdeknek megfelelően oldjuk meg a problémát”. A magyar állami támogatás összegét nem közölték, de a miniszterelnök utalt arra, hogy a Nemzetgazdasági Minisztérium erről szóló előterjesztését a kormány minden bizonnyal jóváhagyja, mivel „a gigantikus beruházás után az Audi termelése két százalékkal növeli a magyar GDP-t”.

Az MSZP üdvözölte, hogy a kormány a beruházás mellé állt, annak ellenére, hogy azt még az előző kabinet készítette elő. Józsa István, az Országgyűlés gazdasági bizottságának MSZP-s alelnöke azt mondta, a szocialista kormány több nagy beruházást készített elő, amelyet reményeik szerint a jelenlegi kormány folytat, hiszen az nemzetgazdasági érdek. Emlékezetes: kedden az Opel jelentette be kapacitásainak bővítését, amit még ugyancsak az előző kormány készített elő.

 

Az autógyártásban bevált a magyar munkaerő
Az autógyártásban bevált a magyar munkaerő
Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.