Sukoró: a csere jó üzlet volt

Tegnap volt annak a pernek az első tárgyalása, amelyet a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő indított annak érdekében, hogy a bíróság semmisítse meg a közte és Joav Blum között létrejött telekcsere-szerződést. Császy Zsolt, a vagyonkezelő volt értékesítési jogi igazgatója tanúként elmondta, hogy Blum földjeire azért volt szükség, mert azokon halad az M4-es autópálya tervezett nyomvonala.

Korábban megírtuk, az MNV erről beszerezte a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. nyilatkozatát, ezt be is mutatták a sajtónak. A jogász szerint az államnak jó befektetés a terület, hiszen az autópálya megépülése után az ár többszörösét érik majd.

Korábban lapunknak azt is elmondta, hogy az akkor hatályos szabályok szerint Blumnak joga volt cserét kérni. A sukorói telkekről elmondta: oda korábban a tóból kikotort iszapot hordták – vagyis annak értéke nem éri el az ügyészség által készített értékbecslésben foglaltakat, így nem valósulhat meg az az 1,3 milliárd forintos vagyoni hátrány, amely miatt az ügyészség hűtlen kezeléssel vádolja őt és Tátrai Miklós volt MNV vezért. (Mindketten előzetes letartóztatásban vannak.) Mint mondta: nem a kaszinóberuházás, hanem az M4-es autópálya megépítése érdekében támogatták a szerződést. Az MNV jogásza „komikusnak” tartotta, miért nem tudtak minden szükséges iratot benyújtani a bíróságnak: az ügyészség lefoglalta azokat.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.