Röviden

Jövőre szükségünk lehet az IMF-re

Magyarországnak jövőre valószínűleg szüksége lesz a Nemzetközi Valutaalapra (IMF) a magas finanszírozási igények miatt – állítják friss előrejelzéseikben londoni elemzők. A Capital Economics elemzői szerint a magas külső finanszírozási igény jó eséllyel végül rákényszeríti a magyar kormányt arra, hogy ismét kapcsolatba lépjen az IMF-fel, „valamikor a jövő év vége felé”, pláne akkor, ha az euróövezeti gazdaság lassul, s a bankok ismét nyomás alá kerülnek. (MTI)

Lassan újul a megújulós kormányterv

A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium tegnap konzultációt szervezett az úgynevezett „megújuló cselekvési tervvel” kapcsolatban – tette közzé a tárca. Kovács Pál, a tárca helyettes államtitkára megígérte, hogy egyszerűsítik az engedélyezést és felülvizsgálják a távfűtőművek támogatását. A tekintetben, hogy a magyar kormány mikor és milyen tartalommal kívánja benyújtani a cselekvési tervet, a tárca az elmúlt napokban lapunk türelmét kérte. Korábbi hírek szerint az anyagot Brüsszel nyárra várta hazánktól, de az új kabinet a kormányváltásra hivatkozva e hónapig haladékot kért. (M. I.)

Újra kell szabályozni a devizahitelezést

Új szabályozásra van szükség a devizahitelek terén Közép- és Kelet-Európában –hangsúlyozta Thomas Mirow, az Európai Újjáépítési és Fejlesztési Bank (EBRD) elnöke pénteken egy bécsi konferencián. A szabályozásnak kulcsfontosságú szerepe van abban, hogy a devizahitelek kockázatainak korlátot lehessen szabni –mondta. Egy összehangolt, országokra lebontott megközelítés tűnik a legjobb eszköznek a nemzeti pénzpiacok fejlesztésére és a devizahitelezés terén. Az EBRD hamarosan elkészít egy jelentést ebben a témában – fogalmazott. (MTI)

PEZ-cukorkák jönnek Jánossomorjáról

Egymilliárd forintos beruházással több mint 6 ezer négyzetméteres gyárat épített az Ed. Haas Hungaria Kft. és a PEZ Production Europe Kft. Jánossomorján. Az új üzem Európa egyetlen PEZ-cukorka-előállítójává vált, miután az osztrák anyacég Magyarországra telepítette át a gyártást Ausztriából. A világon jelenleg mindössze két PEZ-gyártó működik: az egyik New York mellett, a másik a Győr-Moson-Sopron megyei Jánossomorján. (MTI)

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.