Röviden

Magyar tudásközpont segíti a Nokia Siemenst

A rádiókommunikációs rendszerek kiépítésében vezető Nokia Siemens Networks Budapesten hozza létre a GSM-R-technológiás megoldások tudásközpontját. A létrehozandó technológiai központ mellett mintegy száz magasan képzett telekommunikációs mérnököt vesznek fel az elkövetkező időben a kutatás-fejlesztési központjukba is. A mai bejelentésre Magyarországra érkezik Mari Kiviniemi, Finnország miniszterelnöke is. (V. G. G.)

Figyelmeztető sztrájkot tartanak a Malév pilótái

Ma tíz órakor kétórás figyelmeztető sztrájkot tartanak a Malév pilótái, ám a légitársaság forgalmában komolyabb fennakadásokra nem kell számítani, mert a kétórás akciót olyan időszakra tervezték, amikor gyakorlatilag nem okoz gondot – tájékoztatta lapunkat Óvári Tamás, a Hunalpa pilóta-szakszervezet vezetője. A szakszervezet tájékoztatása szerint a külföldön állomásozó repülők személyzete a sztrájkban nem vesz részt, hazahozzák a járatukat. A kérdéses sávban két Ferihegyről induló járat érintett csupán, azok elindulnak a társaság menedzsmentjéhez tartozó pilótákkal, egy harmadik isztambuli járat azonban késve indulhat. (V. G. G.)

Görögország megkapja az IMF-hitel új részletét

Görögország a jövő héten megkapja a Nemzetközi Valutaalap (IMF) készenléti hitelkeretének második, 2,57 milliárd dolláros részletét – jelentette be az IMF, amely májusban 30 milliárd dollár összegű, három évre szóló keretösszeget hagyott jóvá a pénzügyi válságba került Görögországnak, amiből eddig 8,28 milliárd dollárt utalt át. A valutaalap szerint a görög takarékossági programban a júniusig kitűzött célok megvalósultak, a reformok előbbre vannak a tervezettnél. (MTI)

A Rail Cargo bízik a sikeres tárgyalásokban

A Rail Cargo Hungaria bízik a Nemzeti Fejlesztési Minisztériummal és a MÁV-val folytatandó tárgyalások sikerében, miután tulajdonosa, az osztrák ÖBB bejelentette, hogy ésszerűsíteni szeretnék a magyar cég működését. Völner Pál, az NFM infrastruktúráért felelős államtitkára pénteken azt mondta: a magyar kormány és a MÁV mindenben teljesítette a MÁV Cargo privatizációs szerződésében foglalt vállalásait, az osztrák cég alaptalanul hivatkozik a keretfeltételek módosítására. (MTI)

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.