Röviden

Óriásit bukott a forint, 224 körül a frank

Meredeken gyengült a forint tegnap: az eurót délután négy órakor 287,56 forinton jegyezték, miközben a svájci frank újabb negatív rekordot döntött, kora este megközelítette a 224-es szintet is. Az euró közel egy, a frank majdnem három százalékot drágult. Az euró is gyengült a dollárral szemben, a Wall Street Journal hétfői cikke nyomán, amelyben az euróövezet pénzügyi stabilitását látták aggályosnak. Az euróra nehezedő nyomást kedden csak fokozta a német ipari megrendelések júliusi csökkenését mutató adatsor. A rossz befektetői hangulat kihatott a forintra is. (Munkatársunktól)

Igazgatóság nélkül folytatják a Volánok

Megszűnik 19 Volán-társaság igazgatósága a jövő heti közgyűléseken. A testület jogkörét a vezérigazgatók gyakorolják majd. A Vagyonkezelő felülvizsgálta a Volán-társaságok ingatlangazdálkodását, s minden cégnél ingatlanhasznosítási szabályzatot vezetnek be. (V. G. G.)

Idén két mobiltendert is kiírhat a hatóság

Frekvenciák értékesítésére készül az állam. A Nemzeti Média és Hírközlési Hatóság (NMHH) elnökhelyettese szerint először valószínűleg a 450 megahertzes sávot hirdetik meg. A 900-as sáv esetében az NMHH vizsgálja annak lehetőségét, hogy egy új szolgáltató lépjen piacra, de nem kizárt, hogy a jelenlegi szolgáltatóknak szól majd a kiírás. (MTI)

Kétszeres keret munkahelyteremtésre

A NemzetgazdaságiMinisztérium a többszörös túljegyzési igényre tekintettel a tervezett összeg duplájára, 400 millió forintra emelte a munkahelyteremtés céljából pályázható támogatási keretet. 153-ból 55 projekt kapott támogatást, a nyertes vállalkozások 168 főnek hoznak létre új munkahelyet. (Munkatársunktól)

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.