Röviden

Javít a várakozásain a német kormány

A német kormány rövidesen három százalékra javítja a gazdasági növekedésre szóló hivatalos előrejelzését az eddigi 1,4 százalékról – írta aNeue Osna brücker Zeitung, a kormányfő környezetére hivatkozva. A német központi bank már a múlt hónapban hasonló szinte emelte prognózisát. A német állami fejlesztési bank 3,6 százalékos GDP-növekedési előrejelzést tett erre az évre, főleg az export és a vállalati beruházások lendülete miatt. Tavaly a GDP 4,7 százalékkal csökkent. (MTI)

Vagyonadó: túl a 2,3 milliárdon

Augusztus végéig nettó 2,389 milliárd forint vagyonadót fizettek be az adózók. A vagyonadó zömét, mintegy 2,299 milliárd forintot a nagy teljesítményű személygépkocsik után utalták át az APEH-nek, ebből mintegy 32 millió forintot kaptak vissza. A vízi járművekkel kapcsolatos befizetés közel 125 millió forint, a kiutalás 8 millió forint volt, míg a légi járművek utáni befizetés kevesebb mint 6 millió forintot, a kiutalás pedig közel félmillió forintot tett ki. Az új kormány megszüntette a vagyonadót, így a 2010-re bevallott vagyonadó második részletét már nem kell megfizetni. (MTI)

Új elnök az orosz Rosneft élén

Az orosz állami Rosneft igazgatótanácsa Dmitrij Medvegyev államfő javaslatára Eduard Hudajnatovot nevezte ki az ország legnagyobb kőolaj- és földgázipari konszernjének elnökévé, leváltva ezzel Szergej Bogdancsikovot, aki közel 12 évig állt a konszern élén. A Vedomosztyi című üzleti lap azt írta, Bogdancsikovnak azért kellett távoznia, mert rossz viszonyban volt Igor Szecsin miniszterelnök-helyettessel, aki a Rosneft igazgatótanácsának elnöke is. Szecsin maga irányította a konszernt, és Bogdancsikov csapatát folyamatosan építette le. (MTI)

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.