Röviden

Az IMF-fel a leminősítés ellen

Az IMF-program fontos stabilizáló szerepet töltött be a magyar gazdaságban, és új megállapodás hiányában valószínűsíthető Magyarország adósbesorolásainak visszaminősítése – áll az egyik nagy nemzetközi befektetési tanácsadó csoport elemzésében. Az Alliance-Bernstein szerint a szerződés „kulcsfontosságú gazdaságpolitikai rögzítőelemként” szolgált az elmúlt két évben, stabilizálta a Magyarországgal kapcsolatos piaci hangulatot, és betömte a külső finanszírozáson támadt léket. Szerintük ha a kormány önként nem lép ismét kapcsolatba az IMF-fel, akkor várható, hogy a Moody’s Investors Service legalább egy fokozattal rontja a magyar adósosztályzatot. (MTI)

 

Szegeden készülnek a Herz-termékek

Fél évvel azt követően, hogy a Gazdasági Versenyhivatal engedélyezte a Csányi Sándor cégcsoportjához tartozó Bonafarm Zrt.-nek a Herz Szalámigyár Zrt. megvásárlását, újra kaphatók a Herz-termékek. A 128 éves múltú Herz korábban a budapesti Gubacsi úton működött, ám eszközeinek egy része Szegedre került, és ezeken készül a kilenc új termék. (MTI)

Milliókat keresett a hamun a svájci vasút

Milliókat keresett Svájc nemzeti vasúttársasága az áprilisi izlandi vulkánkitörésen. Az SBB az év első fél évét 165,9 millió svájci frank nyereséggel zárta, ami közel 25 százalékos emelkedést jelent az előző év hasonló időszakához képest. A közlemény szerint ebből ötmillió frank az április 15–20. között érvényben lévő európai légtérzár alatt megnövekedett utasforgalomnak köszönhető. Az áprilisi légi közlekedési káoszban világszerte tízmillió utas rekedt külföldön. Ebben az időszakban, központi elhelyezkedése miatt, jelentősen nőtt a vasút utasainak száma Svájcban. (MTI)

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.