Röviden

Önként is fizethetnek a német energiacégek

A német kormány újabb adó helyett azt várja el az atomerőmű-üzemeltetőktől, hogy önként járuljanak hozzá a megújuló energiaforrásokra fordítható forrásokhoz – írta a Süddeutsche Zeitung. A müncheni újság szerint az „önkéntes vállalás” fejében a kormány lemondana arról, hogy – a fűtőelemadó mellett – további illetékkel csapolja meg a konszernek profitját, amit az erőművek üzemidő-hosszabbítása komolyan növelne. (MTI)

A vártnál kisebb az Iberia vesztesége

Az Iberia spanyol légitársaság a vártnál kisebb, 72 millió eurós üzemi veszteséget jelentett az első fél évéről. A javulást az erősödő teherszállítás és az üzleti utazók növekvő számának tudják be. A Reuters 88 milliós üzemi veszteséget várt. Az áprilisi vulkánkitöréshez közvetlenül kapcsolható veszteségek 20 millió eurót tesznek ki. A légitársaság az év végéig összeolvad a British Airwaysszel, amely már nyereséges, hasonlóan a Lufthansához és az Air France-hoz. (MTI)

Czakó Borbála az Ernst and Youngnál folytatja

Czakó Borbála jelenlegi londoni nagykövet szeptembertől Londonban az Ernst and Young szabályozási, kormányzati kapcsolati és esélyegyenlőségi területekért felelős globális partnere lesz, s elnöke marad a londoni központú Hungarian Business Leaders Forumnak, melyet Károly walesi herceg alapított. (MTI)

Malév: egy hónapon belül várható döntés

– Harminc napon belül folytatódik a Malév Zrt. csütörtökön felfüggesztett rendkívüli közgyűlése – mondta el Winkler János, a cég megválasztott igazgatósági elnöke. A napirenden a tőkehelyzet rendezése szerepel majd. (MTI)

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.