Dióhéjban

Esettanulmányi verseny hat nyertessel

A Budapesti Corvinus Egyetem Vállalkozások Pénzügyei Tanszékről hat ötödéves egyetemi hallgató nyert díjat az idei Citibank Esettanulmányi Versenyen, amely a hetedik éve zajló Citibank-Corvinus Egyetem Oktatási Program része. A díjakat Batara Sianturi, a Citibank elnök-vezérigazgatója és Fiáth Attila, a tanszék egyetemi docense adta át egy ünnepségen. A verseny első helyezettjei: Barta Péter és Kis Brigitta. Közös munkájuk címe: Fundamentális részvényelemzés – Az Észak-magyarországi Áramszolgáltató Nyrt. „értékének” nyomában.

Fiáth Attila, a Vállalkozások Pénzügyei Tanszék docense az egyetem képviseletében a program koordinátoraként ezt mondta: „A pénzjutalommal járó Citibank Esettanulmányi Verseny nagyszerű en motiválja a diákokat, hogy időt és energiát fektessenek az esettanulmányok kidolgozásába, ezáltal fejlesszék elemző i képességeiket, és gyakorlatot szerezzenek egy-egy szakterületen. A díjjal járó pénzjutalmat önfejlesztésre és karrierlehetőségeik bővítésére fordíthatják.”

Kalóznap Bakonyszücsön

A bakonyszücsi gyermekotthont, ahol daganatos betegségen átesett vagy még azzal küzdő kicsik életét igyekeznek szebbé varázsolni az ott dolgozók, a Develor Tanácsadó Zrt. évről évre jelentő s összeggel támogatja. Az idén kalózokká varázsolták a gyermekeket a Develorosok, ső t maguk is kalózruhát öltöttek. A program során válogatott próbát álltak ki a gyerekekbő l és családtagjaikból álló csapatok: mocsárban jártak, tojást dobáltak, íjjal lő ttek, zászlót festettek, tengeren keltek át, varázskarikákon bújtak át és még számos feladatot oldottak meg, hogy végül elnyerjék a kincseket, játékokat és édességeket rejtő ládát. Az önkéntes tevékenységnek – a financiális támogatáson túl – jelentő s szerepe van. Az önkéntes vállalás visszahat azokra a közösségekre, amelyek a programokban részt vesznek, erő síti a csapatszellemet, az összetartozás érzését. A Develor munkatársai hatodik esztendeje látogatnak el a Bakonyszücsi Daganatos Betegek Rehabilitációs Otthonába, szinte már családtagként kezelik őket a gyerekek és ápolóik.

Oktatási centrum Bakonybélen

Idén a bakonybéli Oktatási Centrum felépítését támogatja a „Tegyünk Együtt a Gyermekekért” program, amely központi alapítványi pénzekből kizárólag a civil és a vállalati szféra összefogásával valósul meg. Az Országos Szövetség a Leukémiás és Daganatos Gyermekekért által felépítendő oktatási centrum várhatóan két éven belül és mintegy 150-200 millió forintos ráfordítással készül el.Az új létesítmény váltakozó turnusban 25-30 daganatos beteg kisgyermek és családja számára nyújt majd lelki gondozást és terápiát. A telket már megvásárolták, két hónapon belül megkezdik az építkezést. A gyönyörű bakonyi környezetben felépítendő centrum különlegessége, hogy a betegek a kezdetektő l családi környezetben, profi szakembergárda felügyeletével gyógyulhatnak.

A központ a gyógyításhoz szükséges szakembergárda képzését is ellátja majd.A kezdeményezés hungarikum, mert a betegek a kórházi (orvosi) kezelés megkezdésétő l számítva a környezetükbő l nem kiszakadva, családi körben gyógyulhatnak, és veheti kezdetét a rehabilitáció. E kettő sség jótékonyan segíti a gyógyulást. A rendhagyó rehabilitációs módszert eredetileg dr. Bakos Tóth Márta dolgozta ki, aki a szomszédos faluban, Bakonyszücsön saját erőből mű ködteti Lelki Rehabilitációs Otthonát. A TEGY támogatásával megépítendő professzionális rehabilitációs centrum is az ő módszere alapján működik majd.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.