GPS-szel követik a buszokat

Korszerű forgalomszervezési és utastájékoztatási rendszert vezet be szolgáltatási területén a Nógrád Volán Zrt. Az állami tulajdonú személyszállítási társaság az állományába tartozó 187 autóbuszát GPS-alapon működő jármű- és flottakövető rendszerrel látja el, a balassagyarmati és a szécsényi autóbusz-állomásokon pedig a salgótarjánihoz hasonló utastájékoztató rendszert építenek ki.

A 335 millió forintos beruházásához a Nógrád Volán 318 millió forintot nyert az Új Magyarország fejlesztési terv Észak-magyarországi Regionális Operatív Programján, a támogatási szerződést a napokban írták alá.

A pénzből a járművek és a pályaudvarok infokommunikációs fejlesztésén túl úgynevezett „B+R modulos” fedett kerékpártárolókat is építenek a balassagyarmati és szécsényi autóbusz-állomáshoz, és ezek környezetében a zöld felületet is megújítják. A nógrádi városok utastájékoztató rendszerének a fejlesztésétől, a dinamikus megállóhelyi kijelző rendszer egységeinek telepítésétől, illetve a pályaudvarokon a bringásoknak szóló szolgáltatások növelésével az autóbuszközlekedés vonzerejének növekedését reméli a Nógrád Volán.

Mint azt megtudtuk, a beruházás kivitelezéséhez a közbeszerzési eljárást már elindították, a projekt befejezésének tervezett határideje pedig 2011 júniusának vége.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.