A kínaiak hétfőig adtak haladékot

– A szó legteljesebb értelmében abszolút krízishelyzet van, mivel nem tudtunk megállapodni a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium (KIM) illetékeseivel a pavilon működetéséhez szükséges elmaradt kifizetések teljesítésről – közölte az MTI-vel tegnap Dégen István pavilonigazgató, aki egyben egyik ügyvezetője is a fővállalkozó Genexpo Hungary Kft.-nek.

Arra a kérdésre, hogy valóban veszélybe kerülhet-e Magyarország augusztus 22-i nemzeti napjának programja az expón, az igazgató azt válaszolta, hogy a kulturális programot elvben meg tudják tartani, mivel arra az utolsó pillanatban biztosították a fedezetet. – A szerződést, ahogy eddig tettük, ez után is teljesíteni fogjuk – húzta alá nyomatékkal Dégen, hozzátéve, hogy a jelen helyzet fennmaradása esetén, a pavilon működtetésével az alvállalkozó, illetve alvállalkozók leállhatnak,

ami egyet jelent a pavilon bezárásával. – Az üzemeltetésért felelős kínai cég egyébként hivatalosan tájékoztatta a világkiállítást felügyelő sanghaji expóbizottságot arról, hogy a magyar pavilon nem fizet, s erről levelet küldött a magyar üzemeltetőnek is. Arra szólította fel őket, hogy augusztus 16-ig szülessen megállapodás arról, hogy a fizetések szerződésszerűen meg fognak történni.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.