Röviden

Most csak a gázolaj drágul

Szerdától 3 forinttal nő a gázolajtarifa – értesültünk piaci forrásokból. Ennekmegfelelően literenként átlagosan 327 forintra drágul az üzemanyag literje. A benzinár ezúttal nem változik: azért továbbra is mintegy 341 forintot kérhetnek a kutaknál. Szakértők felhívják a figyelmet, hogy legutóbb július végén módosultak a tarifák – akkor csökkentek –, vagyis a hazai üzemanyagárakban sem a forint akkori összerogyása, sem az azóta tapasztalt feltápászkodása nem jelent meg. Az, hogy – a szokásoktól eltérően – most a két termék közül most csak a gázolaj drágul, a térségi kereslet-kínálati viszonyokkal állhat összefüggésben. (M. I.)

Visszaéltek a kincstár nevével

A Magyar Államkincstár több ügyfele is jelezte: az utóbbi hetekben, hónapokban többször előfordult, hogy a szervezet nevében telefonon vagy a lakásukon kerestek fel állampolgárokat magukat ügyintézőnek kiadó személyek, akik különböző ürügyekkel kínáltak a valóságban nem létező kedvezményeket. Például volt, aki a gázórát akarta ellenőrizni, másvalaki műanyag ablak beszerelését ajánlotta (előlegbefi zetéssel) a gázártámogatás feltételeként. A kincstár közölte, sem telefonon, sem személyesen nem ajánlja szolgáltatások és támogatások igénybevételét, helyszíni ellenőrzésre pedig csak kivételes esetekben kerül sor. (MTI)

Júliusban már nőtt az autók iránti kereslet

Megfordult a korábbi csökkenési trend, júliusban 4359 személyautót és 855 kishaszonjárművet helyeztek forgalomba, ami 19, illetve 49 százalékos növekedést jelent 2009 azonos időszakához viszonyítva – közölte a Magyar Gépjárműimportőrök Egyesülete (MGE). Az év egésze nem ennyire pozitív, a Datahouse júliusban közzétett adatai szerint 2010 első fél évében 25 330 új személygépkocsit és kishaszonjárművet értékesítettek, ami 45 százalékkal kevesebb az előző év azonos időszakáénál. (MTI)

Több vendég, kevesebb bevétel

Az idén júniusban 719 ezer vendég 1,844 millió vendégéjszakát töltött el a kereskedelmi szálláshelyeken. A vendégek száma 0,7 százalékkal, a vendégéjszakáké pedig 3,6 százalékkal csökkent 2009 azonos hónapjához képest. A vizsgált hónapban a belföldiek száma 5,2 százalékkal csökkent, míg a külföldieké pont ugyanennyivel nőtt a szálláshelyeken. (MTI)

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.