Röviden

Csökkent a német ipari termelés

A várt növekedés helyett kissé csökkent az ipari termelés Németországban júniusban, a második negyedév egészét tekintve azonban rekordmértékben növekedett az ipar az Európai Unió legnagyobb gazdaságában. A berlini gazdasági minisztérium adatai szerint júniusban 0,6 százalékkal maradt el az ipar teljesítménye az egy hónappal korábbitól. Elemzők 0,7 százalékos növekedésre számítottak. A tárca ugyanakkor felfelé módosította, 2,6 százalékról 2,9 százalékra pontosította a májusi növekedési adatot, és közölte, hogy a második negyedévben, az április–júniusi időszakban a két Németország egyesülése óta a legnagyobb mértékben, 5,4 százalékkal nőtt az ipari termelés. (MTI)

Biztosítókat bírságolt a PSZÁF

A Magyar Posta Biztosítót az ügyfélpanaszok nem megfelelő intézése, míg az Uniqa Biztosítót ezen túlmenően a kötvénynyilvántartás hibája miatt is megbírságolta a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete (PSZÁF). A Magyar Posta Biztosítónak mindezért 200 ezer forintos bírságot kell fizetnie. Az Uniqa Biztosítót ugyanezért szintén 200 ezer forintra bírságolták, míg a kötvénynyilvántartásra vonatkozó jogszabályok megsértése miatt egymillió forintot kell fizetnie. (MTI)

Közpénzből nem jár bankárprémium

A német kormány eltörölné azoknak a bankmenedzsereknek a prémiumát, akiknek a pénzintézete állami vagy bankszektori támogatásra szorul – írta a Frankfurter Allgemeine Zeitung. A lap információja szerint erről már megállapodtak a három kormánypárt (CDU, CSU, FDP) illetékesei. A prémiumelvonást utólag illesztenék bele abba a nemrég hatályba lépett törvénybe, amely a hitelintézetek és a biztosítótársaságok tisztviselőinek javadalmazását szabályozza. (MTI)

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.