Röviden

Népszerű aukción ment az államkötvénycsere

Bő másfélszeres túljegyzés mellett az Államadósság Kezelő Központ (ÁKK) 20 milliárd forintnyi, 2019-ben lejáró államkötvényt adott el 2011-ben és 2012-ben lejáró kötvényekért cserébe szerdai kötvénycsere-aukcióján. A 2019/A kötvényből az eredetileg felkínált mennyiséget adták el a legközelebb eső, tízéves másodpiaci hozamnál 9-10 bázisponttal magasabb hozamon. (MTI)

 

Uniós pénzből épül a tihanyi látogatóközpont

Jövő áprilisra új látogatóközpont épül Tihanyban, a Belső-tó partján, 340 millió forintos beruházással. A Közép-dunántúli regionális operatív program pályázatán 85 százalékos támogatást, 290 millió forintot kapott a terv. Az önrészt a kormány biztosítja. A 650 négyzetméteres épület energiaellátását vízhőszivattyús rendszerrel és napkollektorral biztosítják, helyet kap benne egy 100 fős előadóterem interaktív kiállításokkal. (MTI)

Még kelendőbbek idén a szeszes italok

Nőtt a Campari bevétele és profitja is az első fél évben, mert a fogyasztás úgy megugrott, hogy ellensúlyozni tudta a nyersanyagok drágulását. A 40-féle márkás italt forgalmazó olasz vállalat adózott eredménye 15,2 százalékkal nőtt, éves bázison. A fő versenytárs, a Pernod Ricard nemrégiben módosította felfelé profitelőrejelzését. (MTI)

Hevesben házhoz megy a szelektív hulladékgyűjtő

Szeptembertől házhoz megy a szelektív hulladékgyűjtő autó 17 Heves megyei településen. A speciális hulladékgyűjtő autóval minden hónapban végigjárják a térség ingatlanjait – közölte a pétervásárai székhelyű, hulladékkezeléssel foglalkozó PEVIK Kft. vezetője. (MTI)

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.