Röviden

Amerikában stagnál a bérszint és a fogyasztás

A washingtoni kereskedelmi minisztérium kedden megjelent adatai szerint a fogyasztói kiadások és a személyi jövedelmek sem változtak júniusban az egy hónappal korábbihoz képest. Elemzők a kiadások oldalán 0,1 százalékos, a jövedelemnél pedig 0,2 százalékos növekedésre számítottak. Májusban a felülvizsgált adatok szerint még 0,1 százalékkal nőttek a gazdasági növekedés szempontjából döntő fontosságú fogyasztói kiadások. Elemzők nagy figyelemmel kísérik a mintegy 300 millió amerikai magánszemély jövedelmének és kiadásainak alakulását, mert a fogyasztói kiadásokból áll össze az Egyesült Államok hazai össztermékének (GDP) 70 százaléka. (MTI)

Húszezernél több cég kért végelszámolást

A válság kezdete, 2008 közepe óta 20 741 cég végelszámolására került sor, míg korábban évente négy-ötezer cég szűnt meg ilyen módon, az idén már az első fél évben több mint hétezer, és az év végére ez a szám akár tizenötezerre is nőhet –közölte a feketelista.hu. A végelszámolás a cég önmaga által kezdeményezett megszüntetése. Az esetek egy részében azonban kiderül, hogy a végelszámolást kérő cégnek nincs elegendő vagyona a hitelezői kifizetésére, ezért menet közben a végelszámolás felszámolási eljárássá alakul. A létező cégek számához viszonyítva a legnagyobb arányú végelszámolásra Nógrád megyében került sor, a második Borsod-Abaúj-Zemplén, míg a harmadik Bács-Kiskun megye. (MTI)

Felfüggesztették két alapkezelő engedélyét

Két kockázati tőkealap-kezelő társaság – az ABC Hungary Kockázati Tőkealapkezelő Zrt. és az IKON CEE Kockázati Tőkealap-kezelő Zrt. – engedélyét vonta vissza a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete. Előbbi esetében a cég nevében a kockázati tőke-alapkezelő elnevezést sem használhatják. (MTI)

Szerény növekedést vár idénre a Richter Nyrt.

A Richter Gedeon Nyrt. nulla és 5 százalék közötti, euróban számított árbevétel növekedést vár az idén – mondta Bogsch Erikvezérigazgató.Agyógyszergyár amagyar piacon éves szinten 5 százalékos forgalombővüléssel számol. A FÁK-piacon a növekedés várhatóan 10 százalékot ér el, az EU-ban stagnálásra számítanak, míg az amerikai piacon 20-25 százalékos csökkenéssel számolnak. (MTI)

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.