Röviden

Még nem szabad az otthoni pálinkafőzés

Ugyan a jövedéki törvény módosításának egyes fejezetei augusztus 1-jétől már hatályosak, a jövedéki törvényre vonatkozó változások csak a törvényjavaslat hatálybalépését követő 45. naptól alkalmazhatóak – hívja fel a figyelmet a Vám- és Pénzügyőrség Országos Parancsnoksága (VPOP). Ennek megfelelően addig magánszemélyek nem főzhetik otthoni körülmények között a pálinkát. (MTI)

A T-Mobile árulja az iPhone4 mobiltelefont

A T-Mobile árulja majd az iPhone4-et – erősítette meg információnkat a mobilcég. Meg nem erősített értesüléseink szerint még pár hetet kell várniuk a rajongóknak, amíg megjelenhetnek az első, legális úton beszerzett példányok, noha a magyar szolgáltatók hálózatán százas nagyságrendű az iPhone4 készülékek száma. Korábbi értesülések szerint az iPhone4 ezúttal nem exkluzív értékesítésben kerül a magyar piacra. Ennek alapot ad, hogy a Vodafone bejelentette, forgalomba hozzák a microSIM kártyát, amit az elektronikus könyvolvasók mellett az új iPhone és az iPAD készülékekben alkalmaznak. Kérdésünkre a Vodafone úgy nyilatkozott: ezzel kapcsolatban nincs bejelenteni való információjuk. (V. G. G.)

Kínai luxusautó lett a Volvo, de megmarad

A kínai Geely lezárta a Volvo-ügyletet, amelynek révén a kínai autóipari vállalat másfél milliárd dollárért megvette a Fordtól a svéd világmárkát. A Geely még márciusban jutott egyezségre a svéd vállalat megvásárlásáról, és az Európai Unió versenyhatósága július elején, a kínai kormány július végén hagyta jóvá az ügyletet. A Volvo márkát és a gyártást is fenntartja a kínai cég, és évi 300 ezres kapacitású gyárat létesítenek Pekingben. (MTI)

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.