RÖVIDEN

A fizikai munkások a válság vesztesei

A versenyszférában tavaly 131 ezer munkavállalót – a vállalkozások által foglalkoztatottak 6,7 százalékát – bocsátották el, a csökkenés csaknem 90 százaléka a fizikai munkakörben dolgozókat érintette – derül ki a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) kiadványából. Az idei első negyedéves munkaügyi statisztika egyébként a vállalkozásoknál alkalmazásban állók számának – 1 millió 778 ezer fő – további, bár a korábbiakhoz képest mérsékeltebb – csökkenését mutatja. (MTI)

Ismét Burillák Attila az APEH szóvivője

Az alsóbb szinteken is elérte a változtatási hullám az adóhivatalt. A Pénzcentrum híre szerint a szervezet új szóvivőt kapott Burillák Attila személyében, aki az első Orbán-kormány négy évében már ellátta ezt a feladatot. A főosztályvezetői beosztást kapó Burillák a posztot 2008 óta betöltő Bakonyi Ágnest váltja, aki távozik az APEH-től. (Munkatársunktól)

Történelmi mélyponton a kamat Bulgáriában

Minden eddiginél alacsonyabb szinten határozta meg a bolgár nemzeti bank az augusztus 1-jétől érvényes irányadó kamatot: 0,17 százalékon, ami 0,01 százalékponttal kisebb, mint az előző hónapban, és a legalacsonyabb az adatrögzítés kezdete, 1991 óta. Tavaly év elején még 5,17 százalék volt a kamat (MTI)

Harmadával olcsóbb a Közgáz felújítása

A becsült nettó 530 millió forint helyett 366,9 millió forintért vállalta a Budapesti Corvinus Egyetem műemléki főépülete felújítását a Prím Építő Kft. A nyolc cég közül kiválasztott nyertesnek építőmesteri, épületgépészeti, villanyszerelési és egyéb szakipari munkákat kell elvégeznie mintegy 13,5 ezer négyzetméteren. A második legjobb ajánlatot a Promtel Kft. tette, 401 millió forinttal. (MTI)

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.