Felpörgött a győri Audi

Bővült a létszám, és újabb szakembereket keresnek a győri Audinál, ahol az első fél évben autóból és motorból is több készült, mint tavaly.

A prémium kategóriájú autók iránti világpiaci kereslet erősödésének köszönhetően megnőtt a győri Audi rendelésállománya és termelése is. Idén az első fél évben motorból 32 százalékkal, autóból 25 százalékkal több készült, mint a tavalyi év azonos időszakában. Az Audi Hungaria árbevétele 681 milliárd forint volt, ami jelentősen, 39 százalékkal meghaladja a tavalyi év azonos időszakában mértet. Az első fél évben 877 ezer motort adtak el, egy éve 661 ezerig jutottak. Autóból pedig 21 493 darab futott ki a gyártócsarnokból, a tavalyi hasonló időszaki 17 169 után.

– A 2009-es, nehezebb gazdasági év után ismét magas fordulatszámon pörög a termelésünk – nyilatkozta Thomas Faustmann, az Audi Hungaria ügyvezető igazgatója, aki szerint az Audi AG a 2010-re tervezett több mint egymilliós járműkibocsátással a 2008-as rekordévet szeretné megismételni, s leányvállalatként jelentős mértékben hozzájárulnak e cél eléréséhez. A magyarországi Audi jelenleg 5694 munkatársat foglalkoztat, ami meghaladja a tavalyi 5584-es létszámot. Idén 149 új munkatárs, közülük negyven mérnök kezdte meg a munkát a motorfejlesztés, a szerszámgyártás, a minőségbiztosítás és a termelés területén. További húsz mérnöki pozíció vár még betöltésre.

A vállalat kínálta álláslehetőségek magas értékét és megbecsültségét jelzi, hogy a magyarországi végzős mérnökhallgatók immár második alkalommal választották az Audi Hungariát az ország „Legvonzóbb munkaadójának”. A gyár továbbra is támogatja a régióban folyó oktatás, ennek keretében megalakult Győrben az Audi Hungaria Általános Iskola és Gimnázium. Szeptembertől az ebben az oktatási intézményben tanuló diákok olyan bizonyítványt kapnak, amit a magyar és a német állam is elismer.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.