Elhíresült sóbiznisz Egerszalókon

Egy nyolcvanmillió forintos kifizetetlen számla miatt két éve felszámolási eljárást kezdeményezett az egerszalóki sódomb mellé fürdőt és négycsillagos szállodát építtető Szalók Holding ellen egyik korábbi partnere, az Egri Építő Zrt. A néhány hete megnyílt szálloda és a három éve üzemelő fürdő tulajdonosa ugyancsak beperelte az építő céget, jogerős döntés egyelőre nincs a több perrel, adóhatósági és rendőrségi vizsgálattal tarkított projekt ügyében.

A beruházás körül bonyolódó sokéves történetben nehéz kiigazodni – a Napi Gazdaság információi szerint a Magyar Fejlesztési Bank leányvállalatának tulajdonába került cég kijelölt felszámolója is megvan már, de a bírósági döntés még nem jogerős. Eközben az MFB-nél az átvilágítási eljárás eredményére várnak, s jogerős döntésekre a Szalók Holding és korábbi partnerei között indult jogi háborúskodásban. A Szalók Holding vitatja és megalapozatlannak tartja a felszámolást elrendelő végzést. Mindenesetre az tény, hogy az építkezés több évet csúszott, miközben az odavissza történő feljelentések során egy fiktív tőkeemelés gyanúja is megfogalmazódott.

Az első Széchenyi-terv 800 millió forintos támogatását elnyert projekt végül is elkészült, de még kérdés, hogy valójában hány (tíz)milliárd forintból. Ami biztos, hogy a fürdő és a hotel üzemel, ami még kérdéses: a jövőben ki és mennyiért lesz majd tulajdonos a kapunyitás előtt elhíresült beruházást tulajdonló cégben?

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.