Röviden

A takarmányárak miatt ismét drágul a baromfi

Az idei tavaszi 5–8 százalékos áremelés után kénytelen lesz további 5–10 százalékkal emelni árait a csirkefeldolgozással foglalkozó hernádi Her-Csi-Hús Kft., amennyiben a gabonapiacon a takarmányárak magasak maradnak – mondta Oláh István. A hazai piacon 10 százalékos részesedéssel bíró cég ügyvezetője erre sok esélyt lát. Náluk átlagosan 8 százalékos áremelést érvényesítettek eddig a beszállítók, s hasonló a helyzet a többi feldolgozónál is. Oláh szerint indokolatlanul drasztikus az áremelés, főként hogy információi szerint a raktárakban van még ógabona, kukorica és talán még búza is. (MTI)

Dúskál a pénzben a Mol orosz résztulajdonosa

A Szurgutnyeftyegaz, a Mol 21,22 százalékos résztulajdonosa, közel hatszorosára növelte második negyedévi adózott eredményét a tavalyi azonos időszakhoz képest. A negyedéves profit 1,6 milliárd dollárt tett ki. A legnagyobb olajtartalékokkal rendelkező cégnek nincs adóssága, számláin több mint 20 milliárd dollár fekszik. A Szurgutnyeftyegaz az osztrák OMV energetikai konszerntől vette meg tavaly tavasszal a Mol részvényeinek ötödét 1,4 milliárd euróért, az akkori árfolyam csaknem duplájáért. (MTI)

A lengyelek sem tartják a 3 százalékos hiánycélt

Lengyelországban egy évet csúszhat az államháztartási deficit EU által elvárt 3 százalékra történő csökkentése, azaz Varsó csak 2013-ban tudja hozni az euróbevezetés egyik lényeges feltételét. A hatályos, revízió alatt álló konvergenciaprogram szerint a hiány a GDP 5,9 százaléka lesz jövőre és 2,9 százaléka 2012-ben. Az idei deficitet 6,9 százalékra várja a kormány, amely a költségvetési bevételek növelése érdekében várhatóan egy százalékponttal emeli az áfát három évre. (MTI)

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.