Röviden

Gólyák közt toboroztak az Allianz ügynökei

Főiskolások nyári táborában szereztek új ügyfeleket az Allianz Bank ügynökei úgy, hogy a szerződések aláírását egy játékos vetélkedő egyik feladatának állították be. A lakossági bankszámlanyitási, bankkártya- és telebank-szolgáltatási szerződési igénylőlapok tavaly augusztusi kitöltése önmagában még nem is lenne akkora gond, csakhogy a bank úgy értelmezte a „kamu kérelmeket”, hogy kitöltőik valóban szerződni akarnak velük, és ez előtt meghajolva több mint száz esetben ténylegesen meg is nyitotta a számlákat. A vizsgálat azonban megállapította, hogy az Allianz Bank ügynökei félrevezető, nem megfelelő tájékoztatást nyújtottak, s ezt a „kreatív” módszert a pénzügyi felügyelet ötmilliós bírsággal „jutalmazta”. A legszomorúbb, hogy még a nyeremény is kamu volt. (H. B.)

 

Visszavonták az AMC vezetőjének megbízását

Visszavonta Pál Józsefnek, az Agrármarketing Centrum (AMC) igazgatójának vezetői megbízását július végi hatállyal Fazekas Sándor vidékfejlesztési miniszter. Az MTI kérdésére Pál József közölte, hogy leváltása szakmai indokok megjelölése nélkül történt, s utódáról sincs hír. Pál József még azt sem tudta pontosan, hol dolgozik majd tovább. Az AMC idei költségvetése egymilliárd forint, szemben a tavalyi 1,2 milliárd forinttal. (MTI)

Gyenge almatermést várnak Szabolcsban

Az almát sem kímélte az elemi károk sorozata: emiatt a tavalyihoz képest 25-30 százalékos terméskieséssel, valamint jelentős minőségromlással lehet számolni Szabolcs-Szatmár-Bereg megye ültetvényein. Becslések szerint 190-200 ezer tonnás lesz az idei szabolcsi össztermés. A minőségi alma, nem lesz több, mint az összmennyiség 15-20 százaléka. A fennmaradó hányadnál csak a léalmakénti feldolgozás elképzelhető. (MTI)

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.