DIÓHÉJBAN

Főállású Angyalok

A Vodafone Magyarország idén harmadszor hirdette meg Főállású Angyal programját. Az eredményhirdetést követő en négy főállású angyal dolgozhat fontos társadalmi célok érdekében egy-egy nonprofit szervezetnél 12 hónapon keresztül a mobilszolgáltató jóvoltából. Ez alkalommal azonban nem csak külső s pályázóknak biztosítottak lehető séget, külön pályázatot hirdettek a Vodafone saját dolgozói között is, ahonnan a negyedik főállású angyal szárnyalhat. A hatalmas érdeklődésnek örvendő , közel tizennégyezer rajongót tömörítő Vodafone Felelő sségvállalás Facebook-oldalra idén összesen 151 pályázat érkezett. A pályázatok közül 20 mű kerülhetett az elődöntőbe, amelyből hármat a rajongók szavazatai – azaz a „lájkok” mennyisége –, tizenhetet pedig a zsű ri döntése alapján választottak ki.

A döntő be jutott tíz pályázatból végül hármat választott ki a zsű ri. Matolcsi Zsuzsanna – önkéntes tanár, főállású angyalként az iskolai közösségi szolgálat népszerűsítéséért és elismertségéért küzd. Jakab Áron – a fogyatékkal élő k által készített termékek piacra lépését segíti. Dizájnerek tervezik azokat a termékeket, amelyek értelmi sérült emberek minőségi kézmű ves munkájának eredményei. Rosta Gábor – a közösségi kertek kialakítását segíti elő Budapesten. A közösségi kertek olyan városi zöld területek, amelyeket a városlakók közösségben mű velnek – virágzó kertté vagy akár veteményessé alakítanak kihasználatlan városi tereket. Sági Andrea – a Fogyatékos Személyek Esélyegyenlőségéért Közalapítvány munkájában vesz részt tizenkét hónapon keresztül.

Andrea első sorban a kommunikációs feladatok ellátásában támogatja a szervezetet. A Főállású Angyal program a Vodafone jótékonysági kezdeményezése, amelynek értelmében a nyertesek – teljes munkaidő ben – egy éven keresztül dolgozhatnak egy-egy általuk megjelölt magyarországi nonprofi t szervezetnél, miközben alkalmazásuk költségeit teljes egészében a Vodafone fedezi.

Keressük az Év Fáját!

Az Ökotárs Alapítvány az Év Fája címmel új pályázatot hirdetett meg, amelylyel kapcsolódik az európai Év Fája versenyhez. A vetélkedő keretében nem a legnagyobb vagy legöregebb fát keresik, hanem azt, amelyikhez egy helyi történet kapcsolódik, vagy találkozási pontot kínál, vagy fontos szerepet tölt be az ott élő k mindennapjaiban. Egyébként az alapítvány a Mol támogatásával 2010-ben megnövelt keretösszeggel hirdette meg a Zöldövezet programot. A kétfordulós pályázat keretében közösségi funkciójú zöld területek létesítésére, fejlesztésére és rehabilitációjára kérhetnek támogatást Magyarországon bejegyzett civil szervezetek, iskolák az ország egész területén.

Tudáscsomag ingyen

A magyar gazdaság helyzete iránt érzett felelő sség alapján döntött úgy a Develor cég, hogy egy pályázat keretében térítésmentesen biztosít válságkezelő szolgáltatáscsomagot valamely magyar vállalat részére. A tavaszi felhívásra számos pályázat érkezett. A zsű ri döntése alapján két vállalat nyerte el az ingyenes tanácsadói programot. A nyertesek az Óbuda-Újlak Zrt. és a Process Solutions Kft. „A két nyertes dupla öröm számunkra – mondta el Pozvai Zsolt, a Develor Tanácsadó Zrt. vezérigazgatója.

A június végi eredményhirdetés után azonnal megkezdték a helyzetfelmérést mindkét cégnél, hogy ő szre már gyakorlati eredmények jelentkezzenek a nyerteseknél. A szolgáltatáscsomag a hatékonyság javulását, az eredmények növekedését, ezzel munkahelyek megtartását, ső t újak teremtését garantálja.

Focipályán a családok

Kozármisleny, Gyulafirátót, Kecskemét – néhány példa a Családi Foci Programot első ként megvalósító települések közül. Az E.ON Családi Foci Programban 30 millió forintból tizenegy településen valósulnak meg a családok minőségi időtöltését és egészséges sportolását elősegítő rendezvények, programok. Az egy hónapja meghirdetett Családi Foci-pályázatra az ország minden részéből érkezett összesen 41 pályázat bizonyította, hogy a családok minőségi időtöltését megvalósító fociprogramok ötletének igenis van létjogosultsága, és hogy a sportág családokat összetartó ereje valóság lehet. A zsűri végül a 30 milliós összdíjazású pályázaton 11 nyertest hirdetett.

Social Business Tour 2010

A hivatalos bécsi és pozsonyi indulás után második állomására érkezett a Social Business Tour 2010 programja – Budapestre! Ennek keretében a Nobel-békedíjas Muhammad Yunus professzor bemutatta társadalmi üzleti modelljét, amely egy olyan innovatív üzleti módszer, melynek során a szociális problémákra vállalati szemlélettel keresik a megoldást. A vállalkozói kedv Kelet-Közép-Európában felveszi a harcot a mélyszegénységgel és a szociális kirekesztéssel szemben. Muhammad Yunus, a bangladesi Grameen Bank alapítója és a 2006-os Nobel-békedíj kitüntetettje személyesen ismerteti elgondolásait a „social business” (társadalmi üzlet) modellről.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.