Röviden

Rekordszinten az USA költségvetési hiánya

Újra rekordnagyságú, 1,47 ezer milliárd dolláros költségvetési hiány várható idén az Egyesült Államokban – közölte pénteken a Fehér Ház. A tavaly szeptemberben zárult 2009-es költségvetési évben 1,41 ezer milliárd dollár volt a deficit, 2011-ben a pedig Fehér Ház költségvetési hivatalának becslése szerint 1,42 ezer milliárd dollár lesz. A háttérben az adóbevételek még mindig tartó csökkenése húzódik. A munkaerőpiac helyzete nem fog lényegesen javulni: a jelenleg 9,5 százalékos munkanélküliségi arány jövőre csak 9 százalékra fog mérséklődni, és 2012-ben is még átlagosan 8,1 százalék lesz. A költségvetési deficit elszabadulásában nagy szerepet játszott, hogy a kongresszus a válság kitörése után a nagybankok kisegítéséről határozott, ezenkívül tavaly 862 milliárd dolláros gazdasági ösztönző csomagot fogadott el. (MTI)

Nem kell fizetni jövőre az árkok tisztításáért

Megszűnik a vízgazdálkodási hozzájárulás a jövő év elején az Országgyűlés döntése alapján. A jogszabály-módosítás nyomán a vízgazdálkodási társulások a jövőben nem szedhetnek a termelőktől járulékot. Eddig sok bosszúságot okozott, hogy hozzájárulás címén fizetniük kellett a társulásoknak azért, hogy a területükön lévő összes árkot és csatornát a vízművek megtisztítsák, ugyanakkor az esetek többségében – elsősorban pénzhiány miatt – nem végezték el a feladatot. (MTI)

Műholdas internetet kínál a SES Astra

Magyarországon is bevezeti széles sávú műholdas internetszolgáltatását a SES Astra. A hazai értékesítés az informatikai szolgáltatásokat nyújtó RG Networks segítségével valósul meg. A szolgáltatás az üzleti ügyfelek számára közvetlenül, a lakossági piacon pedig viszonteladókon keresztül érhető el. Az „ASTRA2Connect” Európa egyik legnagyobb széles sávú műholdas hálózata, több mint hatvanezer végfelhasználóval. (V. G. G.)

A Skoda erős júniussal stabilizálta helyzetét

Skoda Auto mintegy 15 százalékkal növelte eladásait az első fél évben. Világszerte 378 747 járművet értékesített a cseh autógyártó. Különösen a június volt erős, akkor 71 320 autót adtak el. A konszern elsősorban a Kínában (ahol több, mint 80 százalékos növekedést értek el), valamint számos nyugat-, illetve kelet-európai piacán tapasztalható keresletből profitált. (MTI)

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.