Röviden

Fizetésemelés a PSZÁF új alelnökeinek?

Meg sem száradt a tinta Balogh László és Sáray Éva hat évre szóló PSZÁF-alelnöki kinevezésén, máris 200-200 ezer forintos fizetésemelést szorgalmaz számukra az Országgyűlés költségvetési bizottsága. Javaslatuk szerint az átlagkereset nyolcszorosa helyett kilencszeresének – azaz havi 1,8 millió forintnak – kellene őket megilletnie munkájukért. A két alelnök a héten reaktivált Szász Károly korábbi elnöksége alatt is felső vezetőként dolgozott a pénzügyi felügyeletnél. (Munkatársunktól)

Fordult a kocka a külkereskedelemben

Májusban fordulat történt a hazai külkereskedelmi termékforgalomban: az import bővülési üteme az idén először haladta meg az exportnövekedés tempóját – derül ki a Központi Statisztikai Hivatal jelentéséből. A májusi export az egy évvel ezelőttit 22,7 százalékkal meghaladva 5,69 milliárd euróra bővült, míg a behozatal 24,9 százalékot gyarapodva 5,26milliárdra hízott. A külkereskedelmi mérleg pozitív maradt, az ötödik havi többlet 429 millió euró volt. Elemzők szerint az átrendeződés természetes folyamat, az a termelési célú alapanyag- és félkésztermék-behozatal következménye, s nem a hazai fogyasztás fellendülése áll a háttérében. (K. B.)

A luxusipar cárja a leggazdagabb francia

A Challenges francia gazdasági hetilap listája szerint ismét Bernard Arnault, az LVMH luxusipari csoport tulajdonosa Franciaország leggazdagabb embere 22,7 milliárd euróval, megelőzve az Auchan áruházláncot, s vele együtt 19 milliárd eurót birtokló Gérard Mulliezt. A harmadik legnagyobb, 17 milliárdos vagyon a pénzmosási és pártfinanszírozási botrányba keveredett Liliane Bettencourt-é, a L’Oréal kozmetikai cég örököséé. Az ötszáz leggazdagabb francia összvagyona egy év alatt 25 százalékkal 41 milliárd euróra nőtt. (MTI)

Orosz–magyar gazdasági kapcsolatot épít Fellegi

Fellegi Tamás nemzeti fejlesztési minisztert nevezte ki Orbán Viktor miniszterelnök a magyar–orosz gazdasági kapcsolatokért felelős kormánybiztossá. A döntésről szóló kormányhatározat szerint a kormánybiztos feladatkörében ellátja a Magyar–Orosz Kormányközi Gazdasági Együttműködési Bizottság magyar tagozatának elnöki feladatait is. (MTI)

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.