Magyar tulajdonban a Siemens leánya

Magyar tulajdonba került a Siemens Enterprise Kft. A vevő, a Young-csoport, szeretné bővíteni a kommunikációs megoldásokat szállító cég tevékenységét, s bíznak benne, hogy az elmúlt két év vesztesége után idén már nyereséges lesz a vállalat.

Megvásárolta a Siemens Enterprise Communication (SEC) hazai leányvállalatát a nevével ellentétben magyar Young-csoport – jelentette be a két társaság szerdai közös tájékoztatóján. A vételárat üzleti titokként kezelik. A felek már áprilisban megegyeztek az ügyletről, s az akvizíciós folyamat mostanra véget is ért. Az eddig részben a német multinacionális társasághoz tartozó cég – saját értékelése szerint – a hazai vállalati és üzleti kommunikációs megoldások egyik legnagyobb szállítója volt. Bár a társaság eddigi neve a Siemens teljes körű vállalatirányítására utal, a német cég „csak” 49 százalékban volt tulajdonos, a többségi csomag egy amerikai pénzügyi befektető, a Gores Group kezében volt. A lépés egyébként egy úgynevezett portfóliótisztítás következménye, a Siemens kommunikációs megoldásai egy részét már egy ideje értékesíteni kívánta.

Az új tulajdonos az immár Enterprise Communications Magyarország (ECM) Kft. néven futó cég szolgáltatási körét növelni szeretné, ennek érdekében teljes egészében átvették a Siemens Enterprise 44 fős szakembergárdáját – mondta Orbán Előd, a Young-csoport első embere. A növekedés alapjai adottak – jegyezte meg –, hiszen például a SEC szolgáltatásait használta a tíz legnagyobb hazai cég közül öt.

A Young Kft. egyébként nem ismeretlen területen próbálkozik, 1992-es alapítása óta alapvetően a távközlés-technikai piacon működik, mostanáig azonban partnerei leginkább kis- és középvállalkozások voltak. A cégbírósági mérleg szerint 2008. évi árbevétele már meghaladta az 1,6 milliárd forintot. – A gazdasági krízis miatt ez tavaly 1,4 milliárd alá csökkent – ismerte el Orbán Előd –, ám reményei szerint idén a forgalom már meghaladja ezt a szintet. – Az immár magyar tulajdonú ECM csak idehaza végez majd szolgáltatásokat – jegyezte meg Nora Iskova, a SEC képviselője. Orbán hozzátette: a 2009-benmintegy 2,5 milliárd forint forgalmat bonyolító SEC tavaly és azt megelőzően veszteséges volt, ám az új felállásban már profittal szeretnének zárni az évet.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.