Röviden

Nem változik az üzemanyagok ára

Nem változtat a héten az üzemanyagok nagykereskedelmi árán a Mol Nyrt. – állítják piaci források. A múlt héten újabb idei, illetve történelmi csúcsot értek el az üzemanyagárak azzal, hogy emelte bruttó 5 forinttal a gázolaj és 2 forinttal a 95-ös benzin literenkénti nagykereskedelmi árát a Mol Nyrt. Az emeléssel a gázolaj átlagára 331 forintra, a benziné 345 forintra nőtt. (MTI)

Leminősítette a MÁV-ot a Moody’s

Leminősítette a MÁV Zrt. eddig is befektetési szint alatti – spekulatív – cégosztályzatát hétfőn a Moody’s Investors Service arra a véleményére hivatkozva, hogy a magyar vasúttársaság likviditási helyzete jövőre romlani fog. A nemzetközi hitelminősítő az eddigi „Ba1”-ről „Ba2”-re rontotta a MÁV besorolását. (MTI)

Tőkét emelt az OTP Montenegróban

Az OTP Nyrt. 35 millió eurós tőkeemelést hagyott jóvá múlt csütörtökön montenegrói leánybankja, a CKB részére –közölte a pénzintézet a tőzsde honlapján hétfőn. Ezzel a pénzintézet jegyzett tőkéje 96,88 millió euróra emelkedik. Az anyavállalat tavaly decemberben már bejelentett egy tőkeemelést, akkor 15 millió euróval emelték a jegyzett tőkét. (MTI)

Saját bankot alapít a Siemens

Saját bank alapításával igyekszik függetleníteni magát a Siemens a pénzintézetektől – mondta a Süddeutsche Zeitungnak adott interjúban Joe Kaeser, a társaság pénzügyi igazgatója. A banki tevékenységhez már megkérték az engedélyt a német pénzügyi felügyelettől. A társaság szabad pénzeszközei a pénzügyi igazgató szerint kilencmilliárd eurót tesznek ki. (MTI)

Nem maradt pénz a SkyEurope-ban

A kártyakibocsátó bankoknál kérhetik a le nem utazott repülőjegyeik árának visszatérítését a tavaly csődbe ment SkyEurope utasai. A cég felszámolási eljárása május közepén lezárult, a légitársaságnak nincs fedezete a hitelezői igények kielégítésére – közölte az Európai Fogyasztói Központ (EFK). A gyakorlat szerint a cég csődjét követő időszakra foglalt repülőjegyek árát a bankok kérésre visszatérítik. (V. G. G.)

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.