Röviden

Matolcsy hétfőn dönthet Szikora János sorsáról

Lezárult a nemzetgazdasági miniszter által az APEH-nél elrendelt, a Malév egy korábbi köztartozása miatt indított vizsgálat. Matolcsy György a vizsgálat eredményei miatt hétfő kora reggelre magához rendelte az adóhatóság elnökét, Szikora Jánost, hogy ismertesse vele a még június 18-án elrendelt vizsgálat megállapításait. A nemzetgazdasági miniszter azért indított vizsgálatot, hogy kiderüljön: az APEH elnöke jogszerűen állíttatta-e le 2008-ban a Malév köztartozásának behajtását. A légitársaság később maradéktalanul befizette az adóhátralékot. (MTI)

Leváltották jelentős állami cégek vezetőit

A Magyar Nemzeti Vagyonkezelő új igazgatósága első ülésén új vezérigazgatót és igazgatósági tagokat állított a Szerencsejáték Zrt. és a Magyar Posta Zrt. élére, és személycserére készül a Hévíz Gyógyfürdő és Szent András Reumakórház Nonprofit Kft. élén is. A Szerencsejáték Zrt. élén Szentpétery Kálmán váltja Székely Gábort. A Magyar Posta Zrt. élén Szűts Ildikó vezérigazgatót operatív vezetői poszton váltja Schmidt Pál Péter. Az új vezetéstől az MNV Zrt. azt várja, hogy magas színvonalon teljesítse a társasággal kapcsolatos szakmai és pénzügyi követelményeket. (MTI)

Brüsszel gyorsítaná az EU-források kifizetését

Újabb intézkedéseket fogadott el az Európai Bizottság pénteken, hogy az egyes EU-tagországok és régiók könnyebben juthassanak hozzá a brüsszeli támogatáshoz államháztartásuk szigorú kordában tartása mellett is. Az egyik döntés értelmében 775 millió euróval megnövelték azt a keretet, amelyből a nemzetközi hitellel segített vagy magas GDP-visszaeséssel sújtott tagországok a tervezettnél korábban kaphatják meg beruházásaikhoz az uniós részesedést. A balti államok és Románia mellett Magyarország is ebbe a csoportba tartozik az EU és a Nemzetközi Valutaalap (IMF) hitelezési csomagja miatt. (MTI)

A román Tarom lett a SkyTeam legújabb tagja

Az Air France–KLM és a Delta vezette SkyTeam légiszövetség tagja lett a Tarom. A román nemzeti légi forgalmi vállalatnak már eddig is volt code-share megállapodása a szövetség tagjainak többségével. A légitársaság tegnap újraindította damaszkuszi járatát. (V. G. G.)

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.