Kínába szállít a Csányi Pincészet

Újabb 130 millió forintos, önerős befektetéssel – többek között szőlőtelepítést, támrendszerépítést, gépvásárlást végrehajtva – fejlesztette tevékenységét a villányi Csányi Pincészet.

Gál József vezérigazgató-helyettes elmondta, hogy a 40 hektárnyi új ültetvénnyel – amelyek a cabernet sauvignon, a cabernet franc és a kékfrankos fajtát képviselik – 345 hektárra növekedett a pincészet telepített ültetvényeinek mérete. A növekedés egyik mozgatója, hogy miközben idehaza, különösen a csúcsminőségű borok szegmensében jelentősen – mintegy 40 százalékkal – csökkent az átlagos forgalom, a Csányi Pincészet eladásainak mértéke csak kisebb mértékben, nagyjából 5 százalékkal esett vissza. Ráadásul a tavaly 2 millió palacknyi bort előállító, 1,25 milliárd forintos forgalmú borászat a közeli napokban indítja útjára első szállítmányát Kínába.

A szakember szerint a kínai üzletben az is szerepet játszott, hogy a globális versenyben a hazai mellett a nemzetközi pia cokon is egyre inkább felértékelődnek a rangos nemzetközi elismerések. A Csányi Pincészet 2010-ben már több elismerést mondhat magáénak: ilyen a világ egyik legrangosabb boros megmérettetésének számító, londoni Decanter World Wine Awardson aratott siker, a 2007-es Chateau Teleki Cabernet Franc-nal megszerzett Commanded (ajánlott) cím.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.