Röviden

Újabb csúcsra ér a benzinár szerdán

Szerdától bruttó 2 forinttal emelkedik a benzin és 5 forinttal a gázolaj ára. Ezzel a benzin átlag 345, a gázolaj pedig körülbelül 332 forintba kerül majd literenként. Ez a benzin esetében ismét rekordérték, és a gázolaj is már csak hajszállal marad el 2008-as csúcsától. Szakértők ezúttal értetlenül állnak az árváltozás előtt. A múlt héten a benzin és a gázolaj nemzetközi ára ugyan néhány százalékkal nőtt, de ezt a forint erősödése elvileg kioltja. Ok lehet egy esetleges finomítói üzemleállás, nagyjavítás, ami miatt a Mol most arra kényszerülne, hogy részben raktárról értékesítsen. (M. I.)

Töretlenül emelkedik az arany világpiaci ára

Megállíthatatlanul erősödik az arany nemzetközi árfolyama. A befektetőket változatlanul aggasztja az európai adósságválság, miközben a dollár is gyengült, miután a kínai vezetés jelezte, rugalmasabb árfolyam-politikát folytat majd, ami a jüan lassú erősödéséhez vezet. Hétfő délelőtt egy uncia (31,1 gramm) arany ára 1262,30 dollárra emelkedett a londoni fémtőzsdén, meghaladván az előző rekordot, a 1261,90 dollárt. (MTI)

A Sony beszállt egy magyar koncertcégbe

A Sony Music Entertainment Magyarország Kft. megvásárolta a ShowTime Budapest Kft. 51 százalékát – jelentette be Kevin Lawrie, a Sony európai és afrikai régiókért felelős elnöke. A ShowTime a legnagyobb hazai tulajdonban lévő eseményszervező Magyarországon, 2009-ben 1 milliárd 432 millió forint árbevételt ért el. Az ügylet révén a ShowTime lesz a Sony Music koncertszervező cégekből álló európai hálózatának legújabb tagja, s a megállapodás értelmében a Show-Time a jelenlegi formában működik tovább. (MTI)

Átadták az isztriai sztrádák első szakaszát

Megnyitották a forgalom előtt az „Isztriai Y” autópálya első szakaszát Pula és Kanfanar között. A sztráda az ipszilont formáló alakjáról kapta a nevét. Csomópontja az Isztria-félsziget közepén fekvő Kanfanar, keleti ága a Rijekától 10 kilométerre fekvő Matulji városig fog érni, nyugati két ága pedig a horvát–szlovén határtól Puláig halad. A most megépült 28 kilométeres szakasz három csomópontot is tartalmaz, a tervezettnél 19 hónappal hamarabb készült el 86 millió eurós költséggel. (MTI)

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.