RÖVIDEN

Magyarország „Európa élvonalában”

Magyarország Európa élvonalában jár költségvetési teljesítmény szempontjából, és ez is hozzájárult ahhoz, hogy a korábbi napok kormányzati nyilatkozatai után megrendült piacok az elmúlt héten már „gyógyulófélben” voltak – áll londoni felzárkózó piaci elemzők friss helyzetértékelésében.A hazai össztermék (GDP) 80 százaléka körül járó adósságráta „nyilvánvalóan aggasztó”, ám az elsődleges államháztartási egyenleg többletet mutat, a strukturális mérlegben nincs deficit, a folyó mérleg kimozdult a negatív tartományból, és megindult a gazdasági növekedés is. (MTI)

Ma egyeztetnek a biztosítók a bankadóról

A biztosítók kedden délután egyeztetnek a „bankadóról”, így a felosztás elveiről is, amit a Magyar Biztosítók Szövetsége (MABISZ) szerda délelőtti sajtótájékoztatóján hoznak majd nyilvánosságra – mondta Molnos Dániel főtitkár. A kormány akcióterve szerint a bankoknak, biztosítóknak és pénzügyi vállalkozásoknak az idén a 2010-es költségvetésben tervezett 13 milliárd forint helyett 200 milliárd forintot kellene befizetniük az államkasszába. (MTI)

Az econet.hu-é az Exit magazin

Az econet.hu csoporthoz tartozó EST Media Group (EMG) húszszázalékos tulajdonrészével működő KJ Publishing Kft.-é lett az Exit programmagazin, miután lezárult a kiadvány átvételének április közepén megkezdett folyamata – közölte az econet.hu hétfőn a Budapesti Értéktőzsde honlapján. A KJ Publishing Kft. és a Sanoma Budapest Kiadói Zrt. április 14-én írta alá az Exit magazin átruházására vonatkozó szerződést. A KJ Publishing ekkor fizette ki a vételár első, mintegy ötvenszázalékos részletét is. (MTI)

Új vezér irányítja az MKB biztosítóit

Salamon Károly tölti be július elsejétől az MKB Életbiztosító és az MKB Általános Biztosító társaságok elnök-vezérigazgatói posztját; elődje, Raveczky Zsolt az Erste Biztosítóhoz távozik – jelentette be tegnapi sajtótájékoztatóján Balogh Imre, az MKB Bank vezérigazgató-helyettese. Salamon Károly bemutatkozásakor a tartós növekedést helyezte előtérbe. A két biztosító tavalyi hárommilliárd forintos díjbevételének csaknem háromszorosával számol az idei pénzügyi tervében. (MTI)

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.