Soros György baljós jeleket lát

Soros György szerint még messze nem jutottunk túl a nemzetközi pénzügyi válságon, mivel a rövid távú rendezéshez szükséges intézkedések éppen ellentétei voltak a hosszú távú rendezéshez szükséges intézkedéseknek, ami fokozza a kettős recesszió kockázatát.

A világhírű magyar származású befektető a bécsi nemzetközi pénzügyi intézet (Institute of International Finance) fórumán kifejtette: „A pénzügyi rendszer összeomlása nagyon is valóságos volt, és a bekövetkezett krízisnek távolról sincs még vége.

Tulajdonképpen a második felvonás csak most kezdődik, amikor a pénzpiacok kezdik elveszíteni bizalmukat a szuverén adósságlevelekben. A reflektorfény ugyan Görögországra és az euróra vetül, de a görög válság utóhatása világszerte érezhető lesz” –jövendölte Soros, mivel szerinte az európai szuverén adósságtörlesztési válság a gazdasági fellendülés még törékeny szakaszában kényszeríti megszorításokra az unió országait.

Erre építve a válság éveit eddig pozitív szaldóval záró Soros nem zárta ki a kettős recesszió veszélyét sem, utalva arra, hogy a kormányok kénytelenek csökkenteni eladósodottságukat a pénzpiacok nyomására – írja az MTI. A szabályozási politikának szerinte az aktívabuborékok képződésének megelőzését kellene szolgálnia, mivel saját egyensúlytalanságaik korrigálása idegen a pénzpiacok természetétől.

Soros György
Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.