Röviden

Húszszázalékos plusz a külkereskedelemben

Áprilisban – euróban számolva – a magyar export 5,65 milliárdot, az import 5,12 milliárdot tett ki a Központi Statisztikai Hivatal gyorsbecslése szerint. A kivitel 21, a behozatal 20 százalékkal nőtt az egy évvel ezelőtti teljesítményhez képest. A mérleg így 526 millió eurós többletet mutat. A külkereskedelem fő irányában nem történt változás, az export háromnegyedét az EU tagállamaival bonyolítjuk le, a behozatalban 70 százalékot képviselnek uniós partnereink. 2010 első négy hónapjában 1,84 milliárd euró volt a külkereskedelmi aktívum, 48 százalékkal magasabb az egy évvel korábbinál. (K. B.)

 

Uniós megbízatást kapott Balázs Péter

Újabb három évre koordinátorrá nevezte ki az Európai Bizottság Balázs Péter volt külügyminisztert a Párizs–Pozsony gyorsvasúti összeköttetés teljes kiépülésének elősegítésére. A magyar szakember mellett még két „összekötő” kapott új megbízatást, így tizenegy kiemelt közlekedési programon összesen kilenc koordinátor dolgozik majd. A Párizs–Pozsony közlekedési folyosó nagy része 2015-re készül el. (MTI)

Történelmi csúcsra ért az aranyár

Először lépte át az arany ára az 1250 dolláros küszöböt: közép-európai idő szerint délben Londonban egy uncia arany (31,1 gramm) 1251,05 dollárba került. Ezzel meghaladta az előző, május közepén elért csúcsot, amikor egy uncia ára 1248,95 dollár volt. A befektetők egyre inkább aranyba helyezik a pénzüket, mert bizonytalanok az európai adósságválság kilátásait illetően. (MTI)

A Szerencsejáték Zrt. európai elismerése

„Felelős játékszervezőnek” minősítették a Szerencsejáték Zrt.-t, amely ezzel bekerült a legjobbakat tömörítő 14 tagú élcsapatba. A címet a 72 európai lottótársaságot tömörítő Európai Állami Lottó és Totó Szövetség ítélte oda, a tanúsítványt Székely Gábor vezérigazgató vette át a szervezet barcelonai kongresszusán. Az Szrt. felvételét nemzetközi audit előzte meg, amit a Pricewaterhouse-Coopers végzett. Az a cég minősül felelős játékszervezőnek, amely tudatosan ügyel arra, hogy játékosai a játék kedvéért és mértékkel játsszanak, ne válhassanak szenvedélybeteggé. (Munkatársunktól)

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.