Élelmiszer-biztonság: vezércsere a hivatalban

Fazekas Sándor vidékfejlesztési miniszter június elsejével visszavonta Lukács László, a Mezőgazdasági Szakigazgatási Hivatal (MgSzH) elnökének kinevezését. A minisztérium sajtóosztályán lapzártánkig nem indokolták meg a döntést, ahogy arról sem nyilatkoztak, hogy ki lehet Lukács utóda. A hivatal irányítását egyelőre az élelmiszerbiztonsági szakterületet felügyelő Bognár Lajos elnökhelyettes vette át, az agráriumban elterjedt vélekedések szerint ő lehet Lukács utóda.

Az állattenyésztő, illetve agrármérnök végzettségű Lukács 1999-től a Földművelésügyi és Vidékfejlesztési Minisztériumban dolgozott, 2002-től osztályvezetőként, ahol többek között a tejkvóta-, a piaci árinformációs- és a termelői közvetlen támogatási rendszerek kialakításán dolgozott. 2006-tól – külső szakértőként – részt vett az Új Magyarország Vidékfejlesztési Terv kidolgozásában, elsősorban az állattenyésztési támogatások és az állattartó telepek korszerűsítését szolgáló beruházási program kidolgozásában, majd 2008 januárjában került az MgSzH élére.

Egy másik szervezet, a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal már megkapta új vezetőjét. Az eddigi elnök, Margittai Miklós május 31-ével nyugdíjba vonult, az új elnök Palkovics Péter korábbi bábolnai vezérigazgató lett. Az agrártárca közleménye szerint a vezetőváltás nem okoz fennakadást a hivatal működésében. A több mint négyszázezer gazdálkodó a neki jogosan járó pénzeket folyamatosan megkapja.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.