Árversenyt indít a Telenor

Percalapú mobilinternettel és olcsó vezetékes percdíjakkal ismét árversenybe kezd a Pannon, utóbbival a vezetékes előfizetőket kívánják elcsábítani. A mától már a Telenor nevet viselő mobilcég csökkenti a roaming díjakat is.

– Feltöltőkártyás, percalapúmobilinternet-csomagot hoz a piacra, a hangszolgáltatás területén pedig vezetékes irányba ötforintos percdíjat vezet be a Telenor – jelentette be Anders Jensen, a mától Telenor néven működő Pannon cég vezérigazgatója. Az új tarifa piaci szakértők szerint ismét beindíthatja a néhány éve lelassult árversenyt, hiszen lényegesen kedvezőbb feltételeket kínál az előfizetőknek, mint korábban.

– A Telenor felmérése szerint a felhasználók kilencven százaléka elégedetlen a mobilról vezetékes irányú hívások magas díjaival – ismertette a vezérigazgató. A percdíjat bármely Telenor-előfizető igénybe veheti, havidíj és hűségvállalás nélkül, ha regisztrál a „vezetékes hívó” szolgáltatásra. Hívásonként egyszeri, ötforintos kapcsolási díjat is fizetni kell, de ez a percdíj még mindig jóval alacsonyabb a konkurensek hasonló árainál. (Néhány vállalati tarfi acsomagban találni hasonló, de valamivel magasabb árakat, a lakossági területen azonban nem.)

A vezetékes hívások esetében a végződtetési díjak jelenleg nettó 1–3 forint között vannak, vagyis a Telenor haszna e hívásokon csekély. – A profitról nem mondunk le, de a magyar piac jelenlegi helyzetében indokolt, hogy alacsonyabb árrést alkalmazzunk. Várakozásaink szerint így nő a volumen, ami ellensúlyozza az alacsony árrést – válaszolta lapunk kérdésére Anders Jensen, aki a bejelentést egy hatalmas kukányi vezetékes készülék mellett ejtette meg, majd egy zöld tárcsás készülék kagylóját ollóval le is vágta a zsinórról.

Azt kívánta demonstrálni, hogy sok, mobillal még nem rendelkező vonalas előfizetőt e tarifával csábíthatnak be a mobilosok táborába, míg azok akik eddig csak az olcsó városi hívások miatt tartottak vezetékes telefont a mobil mellett, akár fel is számolhatják a vonalas telefont, vagyis, több pénzt hagyhatnak a mobilszolgáltatónál. Ez logikus cél: a Telenor bevétele tavaly komoly mértékben esett, ahogy a nyeresége is, ezért nagyszabású költségcsökkentő programot indított a cég.

A mobilinternet-versenyben is merészett léptek: bevezették a percalapú, feltöltőkártyás csomagot. A mobilnetet ezzel a használat arányában, havidíj és hűségnyilatkozat nélkül vehetik igénybe az ügyfelek. A cég felmérései szerint a felhasználók háromnegyede könnyebben megérti, ha időmennyiséget, nem pedig adatmennyiséget vásárol. Különösen azok, akiknek még új a mobilnet.

– Azok számára, akik nem tudják, milyen gyakran van szükségük internethozzáférésre, a legegyszerűbb választás a most bevezetett percalapú díjazás. Így a használat arányában fizetnek, s tízórányi idő háromezer forinttól indul. Ezt a keretet egy év alatt kell felhasználni – mondta Anders Jensen.

Anders Jensen vezérigazgató Telenorra vált
Anders Jensen vezérigazgató Telenorra vált
Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.