Röviden

Az új kormány kezében a Vértesi Erőmű?

A Vértesi Erőmű (Vért) keddi rendkívüli közgyűlésén döntenek a társaság sorsáról, előtte pedig a főtulajdonos, az MVM igazgatósága határoz arról, hogy képviselője milyen döntést támogasson a közgyűlésén. A napirenden a cég pénzügyi és vagyoni helyzetéről szóló igazgatósági beszámoló mellett szerepel az erőmű tőkehelyzetének rendezése, ami a jegyzett tőke leszállítása, végelszámolás vagy felszámolás lehet. (MTI)

Középmezőnyben a hazai üzemanyagárak

Az elmúlt hetek emelései után is a középmezőnyhöz tartozik Magyarország az uniós országokban az üzemanyagok kiskereskedelmi árát nézve: egy liter 95-ös benzin itthon 1,25 euróba kerül. Az unióban Cipruson és Bulgáriában a legolcsóbb a benzin: litere 1,03 euró. Görögországban a legdrágább, ott 1,52 euróba kerül egy liter üzemanyag. (MTI)

Vagyonkezelő: 41 milliárdos kötelezettség

A Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. (MNV) 2010. január és április között összesen 41,22 milliárd forint kötelezettséget vállalt, amiből 39,06 milliárd szól 2010-re. Az idei évre vállalt kötelezettségek jó része, 20,7 milliárd a Malév tőkerendezéséhez, illetve 2,16 milliárd a légitársaságnak nyújtott tulajdonosi kölcsönhöz kötődik. A vagyongazdálkodási tanács május végén tárgyalná a Malévnak nyújtandó tulajdonosi kölcsön második, 15 millió eurós részét. (MTI)

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.