Röviden

Varga szerint gazdasági vészhelyzet van

Varga Mihály szerint az adatok azt mutatják, hogy továbbra is gazdasági vészhelyzet van, melynek kezelésére rendkívüli intézkedésekre lehet szükség. „Bajnai Gordon félretájékoztatja az országot” – hangsúlyozta a leendő államtitkár, aki a csúcson lévő munkanélküliségért, a magas benzinárakért, s a költségvetési intézmények eladósodásáért a leköszönő kormányt hibáztatta. Konkrétumok nélkül szólt az adórendszer átalakításáról, amelynek része lehet a cafeteria adóztatásának felülvizsgálata és a szuperbruttósítás esetleges visszavonása. (MTI)

„Reális” energiaárakat vezetne be a Fidesz

„Reális” energiaárak kialakítása mellett szállt síkra egy szakkonferencián Bencsik János, Tatabánya energiaügyekkel is foglalkozó fideszes polgármestere, országgyűlési képviselő. Szerinte az árnak a jövőben magába kell foglalnia a megtermelésével járó természeti és a társadalmi költségeket is. Arra viszont, hogy a Fidesz-kormány alatt milyen irányba változhatnak az energiaárak, illetékesség hiányában nem tudott válaszolni. (M. I.)

Új tulajdonosa van a diósgyőri kohászatnak

Az ÖKO-FERR Kft. személyében új tulajdonosa van diósgyőri kohászatnak. A cég a foglalkoztatást nem vállalja, ezért a 157 dolgozót elküldik. Az ÖKO-FERR célja a kohászat működőképességének megőrzése és továbbértékesítése. Így azt még nem tudni, hogy az acélgyártást ki és mikor indíthatja majd újra. (MTI)

Hibaigazítás

Tegnapi számunk 11. oldalán a Pannon eredményeiről szóló tudósításunkat Anders Jensen vezérigazgató helyett őfensége Haakon norvég koronaherceg fényképével illusztráltuk. A tévedésért az érintettek és olvasóink elnézését kérjük.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.