Röviden

MÁV: a szárnyvonalakon gond nélkül újraindulhat a forgalom

A MÁV az elmúlt hónapokban mindent megtett, hogy megőrizze a vasúti pálya és a műszaki berendezések állapotát azon a 29 szárnyvonalon, ahol tavaly óta szünetel a személyszállítás – mondta Sigulinszki Tibor, a vasúttársaság szóvivője. Így nincs technikai akadálya annak, hogy egy esetleges kormányzati döntés után ezeken a vonalakon ismét személyvonatok közlekedjenek. Hozzátette: az említett szárnyvonalak egy részén zavartalan a teherforgalom, s információi szerint mind a 29 szárnyvonalon használható a vasúti pálya. (MTI)

Még mindig csökkenő keresletre számít az Opel

Miközben az európai autóipar már kezd magára találni, az Opel nagyobb forgalomcsökkenésre számít az idén, mint amit januárban prognosztizált. A márka európai igazgatója a Tagesspiegel című berlini lapnak elmondta, hogy az idén egymillió Opel és Vauxhall eladását tervezik, ez 16 százalékkal kevesebb a tavalyi értékesítésnél. Az év elején még stagnálást, illetve 5 százalékos csökkenést jeleztek az Opelnél az idei évre. Nick Reilly szerint Kelet-Európában és Oroszországban az eladások növekedésére számít a társaság. (MTI)

Büntetőeljárás van készülőben a Goldman Sachs ellen

Büntetőjogi eljárás indítását mérlegeli az amerikai igazságügy-minisztérium a Goldman Sachs ellen a befektetési bank által feltehetően elkövetett jelzálogalapú értékpapírcsalás ügyében – erősítették meg pénteken kormányzati tisztviselők az ABC értesülését. Az amerikai ügyészség manhattani irodája és a Szövetségi Nyomozó Iroda (FBI) vizsgálja az esetleges bűnvádi eljárás kérdését. A névtelenséget kérő források szerint a közeljövőben nem várható döntés arról, hogy vádat emelnek-e a Wall Street-i pénzintézet vagy alkalmazottai ellen. (MTI)

Simor együttműködést ajánlott Orbánnak

A magyar gazdaság még mindig törékeny, a jegybanknak pedig kötelessége, hogy a mindenkori kormány gazdaságpolitikáját monetáris politikai eszközökkel támogassa. Ehhez tényeken alapuló párbeszédre és együttműködésre van szükség a mindenkori miniszterelnök és a jegybank vezetője között – írta tegnap közleményében Simor András jegybankelnök, aki hangsúlyozta: nincs offshore cége, s minden, Magyarországon keletkezett jövedelme után az itt hatályos adótörvények szerint fizette meg az adókat és járulékokat. (MTI)

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.